Jerkov: Kap koja je prelila čašu

01jerkov20120829

Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da je pucnjava u kojoj je ranjen jedan osamnaestogodišnjak u neposrednoj blizini Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ zapravo „kap koja je prelila čašu“ kada je u pitanju bezbednost Novosađana i za lošu bezbednosnu situaciju optužila ministra unutrašnjih poslova i premijera Ivicu Dačića.

Jerkova je obišla mesto zločina i nakon razgovora sa zaposlenima škole izjavila da se pucnjava dogodila u vreme četvrtog školskog časa, u neposrednoj blizini školskog igrališta, na kojem su u tom trenutku učenici trećeg razreda imali fizičko.

– Šta još treba da se desi pa da ministar unutrašnjih poslova izađe u susret onome što ga molimo već četiri godine, a to je da Novom Sadu treba još najmanje 300 policajaca? Zar majke treba da strahuju za svoju decu da li će da se vrate iz škole, umesto da razmišljaju o tome šta deca uče – upitala je Aleksandra Jerkov.

Ona je poručila da ako Beogradu i MUP-u nije stalo do bezbednosti Novosađana, onda neka daju nadležnosti glavnom gradu Vojvodine da sam može da brine o bezbednosti sopstvenih građana.

– Novi Sad može i mora da bude bezbedno mesto za život, novosadska deca to zaslužuju – kazala je Jerkov.

Prethodni tekstSednica sazvana u skladu sa Poslovnikom
Sledeći tekstNova većina od odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih