Jerkov: LSV druga u Novom Sadu

jerkovpress

Liga socijaldemokrata Vojvodine osvojila je, prema podacima sa 11 procenata obrađenih biračkih mesta, drugo mesto na lokalnim izborima za Skupštinu grada Novog Sada, izjavila je večeras portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Dodala je da je reč o trendu koji je konstantan od početka.- Demokratska stranka je u Novom Sadu osvojila 19,72 odsto glasova, Liga socijaldemokrata Vojvodine 16,44 posto glasova, a Srpska napredna stranka 16,01 procenata glasova. Socijalistička partija Srbije ima 8,15 odsto, Demokratska stranka Srbije 6,09, Ujedinjeni regioni Srbije 4,74 odsto glasova i SRS 4,53 procenata – istakla je Jerkova.

Kazala je da je LSV više nego zadovoljna ovim rezultatom, s obzirom na to da je upravo odluka građana  potvrdila ono što smo je Liga u izbornoj kampanji tvrdila – da koalicija koja je do sada vodila grad treba da ostane na vlasti u gradu.
– Ali odnos snaga u njoj ovaj put mora biti mnogo drugačiji i LSV je spremna da preuzme mnogo veću odgovornost za način na koji će grad funkcionisati, zajedno sa svojim  koalicionim partnerom iz Srpskog pokreta obnove – zaključila je Aleksandra Jerkov.

Prethodni tekstFinalna akcija-FOTO
Sledeći tekstUčlanjeno još ligaša i ligašica