Jerkov: Nikolić me tuži zbog pitanja

jerkov20111205

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov izjavila je u petak da je dobila tužbu lidera SNS Tomislava Nikolića povodom njenog zahteva da saopšti informacije o tome gde i kada je diplomirao.

 

-Na adresu LSV sam dobila tužbu Nikolića koji zahteva odštetu od 200 miliona dinara zbog nanošenja duševnog bola, povodom toga što sam pitala gde je i kada diplomirao-rekla je Jerkov. Ona je navela da Nikolić u tužbi tvrdi da mu je, osim kaljanja ugleda i časti, njenim pitanjem nanet i veliki duševni bol.

Aleksandra Jerkov smatra da predsednički kandidat koji tuži narodnu poslanicu samo zbog toga što je pitala kada, gde, kako i pod kojim uslovima je diplomirao šalje jasnu poruku „kako bi Srbija izgledala ukoliko bi on u njoj sutra došao na vlast“. Prema njenim rečima, bilo koji političar u nekoj evropskoj zemlji u ovakvoj situaciji bi pokazao diplomu, obrazložio zbog čega je došlo do zabune i zbog čega je nastala greška u njegovoj zvaničnoj biografiji.

-Ovakvom nervozom Tomislav Nikolić pokazuje da je očigledno postalo jasno da će i po četvrti put izgubiti predsedničku trku i da i ovaj put njegova stranka nije dobila dovoljan broj glasova da bi došla na vlast- rekla je Jerkov. Ona je zapitala kako bi lider SNS, „kada bi eventualno bio izabran za predsednika Srbije, odgovarao na sva ona pitanja za koja smatra da su neugodna, kada tužbom odgovara na pitanje gde je i kada diplomirao“.

Prethodni tekstPrekrečen grafit mržnje u Ulici Hadžić Svetića
Sledeći tekstDevetnaest godina od kako je Nikolić postao četnički vojvoda