Jerkov: Očekujem pobedu Tadića i kandidata LSV za poslanike

1aleksandrajerkov20120520

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov glasala je danas u 10 sati na biračkom mestu u Mesnoj zajednici Narodni heroji u Novom Sadu.

Tom prilikom Jerkova je rekla da očekuje pobedu Borisa Tadića koji je jedini predsednički kandidat koji može da garantuje da će Srbija nastaviti putem stabilnosti, razvoja i evropskih integracija.

– Danas smo imali izvesnu referendumsku atmosferu s obzirom na to da je danas dan kada je Srbija odlučivala da li će nastaviti napred u Evropsku uniju ili će taj put biti neizvestan, da li će on biti podložan promenama, predomišljanjima referendumima i naknadnim odlukama o tome da li Srbija treba da ide u EU – ocenila je Jerkova. Kada je reč o drugom krugu izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu, Jerkova je rekla da očekuje pobedu kandidata LSV.

– Mislim da su građani shvatili da u Skupštini AP Vojvodine treba da ih predstavljaju poslanici koji neće tamo sedeti i ćutati nego poslanici koji će raditi i koji će se boriti za njih – rekla je Jerkova ukazujući na to da su poslanici LSV u pokrajinskom parlamentu već pokazali da ozbiljno shvataju taj posao.

– Očekujem i da će Radovan Latinović, konkretno u ovoj izbornoj jedinici biti izabran, ali i da će ostali kandidati Lige u drugom krugu ostvariti značajan rezultat – navela je Jerkova.

Prethodni tekstČanak: Srbija je odabrala put evropskih integracija
Sledeći tekstDokaz da je i prvi krug izbora bio bez mrlje