Jerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti

01aleksandrajerkov201204221-1

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za list Press da koalicija koja je na vlasti u Novom Sadu (DS, LSV, koalicija oko SPS-a, SPO i RDS) funkcioniše bez koalicionog sporazuma, ali je napomenula da bi bilo poželjno da se on potpiše.

– Zna se da onaj ko se ne pridržava koalicionog sporazuma koji je potpisao može imati samo političke posledice, ali je naša želja da ostane pisani trag iza svega što se dogovorimo – pojasnila je Jerkov.

Ona je naglasila da ne vidi razlog zbog čega se toj temi pridaje toliko značaja, imajući u vidu da u gradu ima mnogo ozbiljnijih problema od nepostojanja dokumenta o formiranju vladajuće većine u gradu.

Jerkov je rekla da do danas nije obrazloženo koji je razlog što demokrate nisu stavile paraf na ovaj dokument. Ona navodi da je sa koalicionim sporazumom ili bez njega promena Statuta grada jedna od obaveza ove vlasti.

– Novi Sad je jedini od većih gradova koji Statut nije uskladio sa zakonima koji su u međuvremenu usvojeni. Aktuelni statut ne poznaje imovinu grada, a grad ima novim zakonom pravo na svoju imovinu. Takođe, imamo statutarnu podelu grada na dve opštine koja u praksi ne funkcioniše, pa i to mora da se reguliše – kazala je portparolka LSV.

Prethodni tekstUskladiti Statut grada sa zakonom
Sledeći tekstJerkov: SNS ne može da prihvati poraz u Novom Sadu