Jerkov: SNS ne može da prihvati poraz u Novom Sadu

01aleksandrajerkov20120713

Predsednica Skupštine grada Novog Sada i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je žalosno što Srpska napredna stranka ne može da prihvati izborni poraz u Novom Sadu. Jerkova je, komentarišući jučerašnju najavu novosadskog odobra SNS da će zatražiti od rukovodstva stranke da se ponovo glasa o koaliciji sa SPS, kazala da su naprednjaci „u više navrata pokazali da ne prezaju ni od čega“.

– SNS ne može da prihvati činjenicu da su građani Novog Sada odlučili da strankama koje su prethodne četiri godine bile na vlasti u gradu daju poverenje da i u narednom periodu vode Novi Sad, i sada na sve načine pokušavaju da promene izborni rezultat – rekla je Jerkova Tanjugu. Dodala je i da SNS „ne preza ni od čega, ni od kupovine odbornika, ni od ucena“, što se, kako je rekla, pokazalo na delu u Zrenjaninu, a sada „ucenjuju i svoje koalicione partnere“.

Bez stava SPO

Jerkova je istakla da veruje SPS-u kao koalicionom partneru u gradu jer smatra da je to stranka koja drži do svojih principa.

– Sigurna sam da Ivica Dačić neće dozvoliti ni naprednjacima, ni bilo kome drugom da ga uslovljavaju i da mu ucenama kroje politiku stranke – naglasila je ona. Na pitanje da prokomentariše spekulacije da će tri odbornika Srpskog pokreta obnove prihvatiti poziv naprednjaka i učestvovati u prekomponovanju vladajuće većine u Novom Sadu, Aleksandra Jerkov je kazala da svako ima pravo da razgovara sa kim hoće ali da treba da bude svestan političke odgovornosti. Prema njenim rečima, SPO ima mnogo više razloga za saradnju sa LSV i DS nego sa SNS i Dverima.

– Ukoliko se SPO odluči na takav korak onda treba da objasni zašto je to urađeno i šta je to bolje što su Novosađanima ponudili SNS, DSS i Dveri – navela je Jerkova, ocenjujući da je o toj temi za sada izlišno govoriti jer, kako je dodala, iz SPO niko ni eksplicitno, ni implicitno nije najavio da bi do tako nečeg moglo doći.

LSV neće sa naprednjacima

A, komentarišući jučerašnju najavu prvog čoveka novosadskih naprednjaka Miloša Vučevića da će SPS čekati do 1. septembra, a da će se nakon toga okrenuti drugim partnerima, bliskim socijalistima, Aleksandra Jerkov je rekla da LSV nije taj partner.

– Nema ni govora o našoj koaliciji sa SNS. Moguće je da je reč o DS, ali o tome ćete morati da pitate njih – navela je Jerkova.

Prethodni tekstJerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti
Sledeći tekstGrujić: Nedopustivo propadanje Arhiva Vojvodine