Jerkov: Sporan Statut Novog Sada

aleksandrajerkov20120105-1

Komentarišući zastoj u pregovoru oko vladajuće većine u Novom Sadu, učesnica u tim pregovorima i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je za Večernje novosti da je do zastoja došlo zbog neslaganja oko odredbi u Statutu Novog Sada.

– Prilično smo sigurni da će pregovori biti okončani do kraja juna, odnosno do datuma kada je zakazana konstitutivna sednica. Trenutno imamo zastoj, pošto naša stranka insistira na promeni Statuta grada. Tražimo da se promene odredbe statuta, koje su, insistiranjem DS, unete u statut pre četiri godine – navela je ona. Te odredbe, precizira Jerkova, odnose se na nadležnosti gradonačelnika, na pitanje kome su odgovorni članovi gradskog veća i način rada gradskih uprava.

– Ono što smo mislili pre četiri godine, mislimo i sada. Naravno, pregovara se i o kapitalnim investicijama u gradu, i o prioritetima u njihovom realizovanju. U svakom slučaju, DS i LSV dugo sarađuju, imali smo različite faze u saradnji, ali sigurno je da ćemo naći zajednički jezik – navodi Jerkova.

Kada je u pitanju formiranje vladajuće većine u AP Vojvodini, Aleksandra Jerkov je za list Danas istakla da na sednici Skupštine AP Vojvodine zakazanoj za 22. jun, neće biti samo potvrđeni mandati poslanicima, već će se konstituisati svi skupštinski organi.

– Predstoje konsultacije dosadašnjih partnera, a LSV će se u parlamentu i Vladi APV zalagati za što aktivniji pristup zaštiti interesa građana Vojvodine – navela je ona. Jerkova je o ovoj temi govorila i za Blic:

– Ne postoji drugi način da se napravi većina, osim da se o tome dogovore DS, LSV, SPS i SVM što je, uz dodatak SPS, ista koalicija kao i 2000. godine – istakla je Aleksandra Jerkov za taj list

Prethodni tekstSankcionisati i članstvo u Obrazu
Sledeći tekstJovanović predao potpise stanovnika Petrovaradina