JGSP da organizuje bolju kontrolu na ulasku u autobuse umesto da maltretira građane

td_324x160

Tokom prethodne dve godine u JGSP „Novi Sad“ je zaposleno preko 200 novih radnika što znači da ih je sasvim dovoljno da obezbede pojačanu kontrolu na ulazu u autobus, umesto da putnike zatečene bez karte šalju sudiji za prekršaje.

Ukoliko je broj “švercera” porastao i čini 20 odsto putnika kao što se može čuti, odgovornost za to treba da snose nadležni u JGSP “Novi Sad” koji organizuju kontrolu i praćenje ulaska na prednja i zadnja vrata jer to znači da posao ne rade kako treba.

Podsetimo, JGSP Novi Sad je 2011. godine, sa znatno manje, ali bolje organizovanih radnika, pojačanom kontrolom ulaska na prednja vrata, upravo omogućio bolju naplatu i smanjio broj putnika bez karte.

Koje dete nosi 1.650 dinara kod sebe koliko košta doplatna karta?

Rešenjem koje je usvojila ova gradska vlast, pre ili kasnije doći ćemo u situaciju da dete od 12 ili 13 godina koje slučajno zaboravi svoju mesečnu kartu ili je ne kupi prilikom ulaska u autobus, najpre prestrave kontrolori, a zatim komunalni policajci u uniformama koji mu ispisuju prekršajnu prijavu.

To će biti sramota kakva još nije viđena u Novom Sadu, a sve zato što nadležni u JGSP “Novi Sad” svoj posao ne rade dobro. Zato zahtevamo da se po hitnom postupku, na narednoj sednici Skupštine grada, ove izmene Odluke o javnom prevozu putnika proglase nevažećim.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstGradska vlast da se odredi prema skandalu u JKP Vodovod i kanalizacija
Sledeći tekstKravić: Šta popovi rade u gradskom preduzeću