Još prostora za decu

melanija

Letnji dani i lepo vreme pravi su mamac za najmlađe Novosađane da svoje slobodno vreme provedu igrajući se napolju. Ako izuzmemo nervozne komšije, igru ništa ne može više da pokvari od automobila koji neprekidno prolaze putem na kom se deca igraju, jer nemaju gde drugde. Taj problem godinama muči mališane, a kako odrasli kažu, manjak igrališta oseti se na Podbari.

– Nedostatak dečijih igrališta u našem delu grada uvek se oseti kada dođu lepi dani i školski raspusti. Ovde uglavnom žive porodice sa malom decom, ali ona nemaju ge da provode svoje slobodno vreme. U dvorištu moje zgrade postoje rekviziti za igru, ali oni su predviđeni za mališane porodica koji tu žive. Neretko se desi da dođu i druga deca i, naravno, ne možemo ih niti želimo oterati- kazala je žiteljka ovog dela grada Melanija Čejić.

Ona je skrenula pažnju na to da su građani pronašli jednu lokaciju kod Kvantaške pijace koja bi mogla da se uredi i postane dečije igralište, a „potrebno je samo malo volje i želje“.

-U blizini se nalazi Dunav, mesto ima dovoljno zelenila i drveća i celokupni njegov dojam je zaista lep i „na oko“, ali i u ekološkom smislu. Mislim da bi gradske vlasti trebale da osluhnu i nas sa Podbare, jer je neophodno više prostora za igru dece- zaključila je ova Novosađanka.

U Zavodu za izgradnju grada su naveli da su u protekle dve godine rekonstruisali igrališta u Ulici Koče Kolarova na Podbari, kao i u Ulici Dušana Vasiljeva, te da je u Kosovskoj ulici izgrađeno potpuno novo dečije igralište.

Prethodni tekstRešiti problem infrastrukture
Sledeći tekstGrađani moraju da brinu o svojoj okolini