Jovanović apelovao da se sneg uklanja

jovanovicsneg20120206

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović apelovao je danas na Novosađane i Novosađanke da čiste sneg ispred svojih domova, kako bi grad bio prohodniji i bezbedniji.
Jovanović, koji je danas i sam čistio sneg ispred zgrade u kojoj živi, podsetio je na odluku o uređenju grada, po kojoj su stanari u obavezi da čiste sneg ispred svojih kuća i zgrada.

– Ipak, ne treba da čistimo sneg kako bi izbegli kaznu, već da prihvatimo odgovornost. Proteklih dana je palo dosta snega, što je normalno za februar i grad je dosta pokriven snegom. Zato apelujem da svako uradi jedan deo posla, kako bi grad bio čistiji, prohodniji i što je najvažnije bezbedniji – istakao je Jovanović.

On je rekao da je u kontaktu sa šefom zimskog štaba i članom Gradskog veća zaduženim za saobraćaj Sinišom Bubnjevićem, te da se „čini sve kako bi Novi Sad bio prohodniji“.

– Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti i vojska će se uključiti u čišćenje snega. Takođe, komunalna policija je dužna da u vanrednim situacijama radi i druge poslove, poput spasilačke obaveze – precizirao je Jovanović, dodajući da je trenutna situacija u Novom Sadu pod kontrolom.

– Za sada nema potrebe za vanrednim poslovima. Proteklih dana jeste bilo otežano, ali je Novi Sad, za razliku od drugih gradova, bio daleko spremniji i odgovorniji kada je reč o čišćenju snega – podvukao je Jovanović.

Prethodni tekstKonferencija o maloletničkoj delikvenciji
Sledeći tekstObnovljena apoteka u Sremskoj Kamenici