Jovanović najavio učešće na Novosadskom polumaratonu

polumaraton

Novosadski polumaraton, 19. po redu, održaće se u nedelju, 25. marta, a glavna trka od 21 kilometra startovaće sa Trga slobode u 11 časova. Učešće na 19. Novosadskom polumaratonu najavio je i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

– Polumaraton, kao i maraton, predstavljaju dva veoma važna sportska događaja za Novi Sad, jer promovišu sport i zdrav život. Duga tradicija održavanja polumaratona govori u prilog činjenici da manifestacija nailazi na dobar prijem kod Novosađana i Novosađanki, a posebno kod onih koji se bave sportom. Ja ću vas podsetiti da na ovakvim manifestacijama, najviše učestvuju rekreativci i zato pozivam sve da nam se priključe u nedelju i učestvuju na nekoj od trka – kazao je Jovanović.

On je dodao da su i ove godine u organizaciji Novosadskog polumaratona učestvovala gradska preduzeća i ustanove, ali i pripadnici policije, vatrogasaca i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

– Bez njihove pomoći ne bi bilo moguće organizovati ovakve događaje i svi oni imaju veliku ulogu u organizovanju glavne i ostalih trka Novosadskog polumaratona – istakao je Jovanović.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona Milan Dolga precizirao je da se preko interneta do sada prijavilo više od 200 sportista za polumaratonsku trku, dok su prognoze da će oko 700 ljudi učestvovati u ostalim trkama manifestacije. Očekuje se i učešće trkača iz inostranstva, pre svega iz Mađarske, Rumunije i Slovenije, dok će glavna domaća zvezda biti atletičarka Ana Subotić, koja važi za glavnu favoritkinju kod žena.

Pored glavne polumaratonske trke, održaće se i Školska trka, trka „Trči i uživaj“, Trka zadovoljstva, Puzeća trka beba, Poletarac, kao i štafetni polumaraton. Polumaratonska trka startuje sa Trga slobode, nastavlja Ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina, Kejom žrtava Racije, Bulevarom cara Lazara, ulicama dr Sime Miloševića, Jiričekovom i Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana gde se pravi okret i vraća do Beogradskog keja i Ulice Bajči Žilinskog gde se ponovo pravi okret (dva kruga). Cilj trke je na Trgu slobode.

Prethodni tekstFinale fudbalskog kupa u Novom Sadu
Sledeći tekstJovanović: Treba zaštititi Petrovaradinsku tvrđavu