Jovanović: Odštetu neka plati Gojkovićeva

aleksandarjovanovic20120112

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je, povodom presude Privrednog suda u Novom Sadu po kojoj Grad treba Autotransportnom preduzeću (ATP) „Vojvodina“ na ime naknade štete da plati više od deset miliona evra, da za to najveću krivicu snosi bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković.

 

-Smatramo da je spornim ugovorom tadašnje gradsko rukovodstvo izuzetno ugrozilo interese Grada i da ako neko treba da snosi bilo kakve troškove to je onaj ko je taj ugovor potpisao, a to je lično Maja Gojković- rekao je Jovanović.

Predsednik Skupštine Novog Sada je kazao da je već jednom donošena sudska presuda po pitanju tužbe za obeštećenje za međumesnu stanicu i da je prema njegovim saznanjima jedan te isti sudija prvi put doneo odluku da se tužba odbacuje zbog neosnovanosti, a drugi put da se usvaja tužbeni zahtev. To je, kako je rekao, „velika mrlja u celoj priči“.

Direktor JGSP „Novi Sad“ Branislav Bogaroški je istakao da, ukoliko Grad Novi Sad izgubi pomenuti proces, ponovo će grad imati dve međumesne stanice. On je naglasio da je siguran da će u takvoj situaciji postojeća međumesna stanica kojom upravlja JGSP, „izdržati konkurenciju i da će građani i prevoznici njoj ukazati poverenje, baš kao što je to bio slučaj kada su naporedo radile obe stanice“.

Inače, Grad Novi Sad će se žaliti na presudu Privrednog suda u Novom Sadu po kojoj na ime naknade štete treba Autotransportnom preduzeću (ATP) „Vojvodina“ da isplati 1,3 milijardi dinara, saopšteno je juče iz Gradskog javnog pravobranilaštva.Predmet ovog spora je Ugovor koji je 2006. godine tadašnja gradonačelnica Novog Sada, Maja Gojković, zaključila sa ATP „Vojvodina“, o gradnji nove međumesne autobuske stanice, a postupak po tužbi u ovoj pravnoj stvari započet je 2007. godine.

U obrazloženju suda se navodi da se Grad prilikom sklapanja ugovora pozvao na generalni plan kojim je tada predviđeno da međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska a da se nova gradi na placu ATP Vojvodina. Pošto se to nije dogodilo, sud je procenio da Grad nije ispunio svoju ugovornu obavezu i da mora da nadoknadi štetu.

Prethodni tekstNovi Sad konačno pružio pravu šansu LSV-u
Sledeći tekstPromocija većinaca- FOTO