Jovanović: Ometanje Srbije na putu ka EU

1jovanovic20120120

Iza najave odigravanja fudbalske utakmice između FK „Novi Sad“ i reprezentacije samoproglašene republike Lugansk krije se pokušaj određenih političkih subjekata u Srbiji da pošalju signal kako granice Ukrajine nisu one međunarodno priznate, što Srbiji pored problema sa Ukrajinom može doneti i problem sa celokupnom međunarodnom zajednicom, ocenio je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. On je novinarima u Novom Sadu rekao da su takvi potezi veoma opasni i da čak mogu omesti Srbiju na putu ka EU.

– Kažu da je ovo mešanje politike u sport, ja bih pre rekao da je to zloupotreba sporta u političke ciljeve, koji su potpuno nepromišljeni i ne razmišlja se o tome kakve sve posledice mogu da budu – kaže Jovanović. On ocenjuje i da je neprimerena najava da bi utakmica trebalo da ima humanitarni karakter.

– Ne postoji nikakva ideja šta to faktički podrazumeva. Da li to podrazumeva prikupljanje nekih sredstava, finansija, kome će to ići, na koji način – rekao je Jovanović dodavši da se zbog toga emituje dosta ružna slika. Jovanović je podsetio i da je Liga zatražila da država uradi sve da bi sprečila održavanje najavljene utakmice, uz napomenu da za to postoje brojni mehanizmi.

Prethodni tekstHitno sanirati ruinirane objekte
Sledeći tekstFK Novi Sad ugrožava ugled grada i države