Jovanović: Osuda napada na navijače

jovanovic20111227

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC „Vojvodina“.

– Novi Sad je oduvek bio dobar domaćin, ali i dom svima. Zato događaj u utorak, kada je grupa huligana i vandala, iz zasede i tokom noći, napala navijače Hrvatske koji su u Novom Sadu bodrili svoju reprezentaciju, predstavlja najgori i najsramniji čin – saopštio je Jovanović. Svako ko smatra da napadom na pripadnike drugog naroda iskazuje ljubav prema sopstvenom narodu i državi, treba da bude u zatvoru i jedino u zatvoru, navedeno je u saopštenju.

On kaže da normalni Novosađani nikada nikog ne bi dočekali i ispratili kamenjem i ističe da je Novi Sad otvoren grad, gde je „svaki normalan čovek dobrodošao“. Oni koji žele da ruše, mrze i ubijaju, moraće da potraže drugu kuću i iskreno se nadam da će je naći iza rešetaka, poručio je Jovanović.

– Ne želim da Novi Sad, zbog nekolicine, bude označen sramnim slovima, a da Novosađani i Novosađanke strahuju od osvete kada budu odlazili u Hrvatsku ili neku drugu zemlju – istakao je on. Jovanović je poručio gostima iz Hrvatske ali i svake druge zemlje: ovde ste dobrodošli! Jovanović je apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova da što pre uhapsi sve vinovnike tog nemilog i sramnog događaja i da ih predaju nadležnom sudu.

– Očekujem i da će nadležni sud odrediti odgovarajuće kazne. Naše društvo ne može krenuti napred dok banda koja kamenuje iz tame noći, mrzi i želi da kolje, čini ovakve i slične incidente – zaključio je Jovanović u saopštenju.

Prethodni tekstPolicija da privede sve poznate i registrovane izgrednike
Sledeći tekstJovanović ostavio pismo na vratima Patrijaršije