Jovanović predao potpise stanovnika Petrovaradina

predaja_potpisa

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivojem Antonićem o mogućem uvođenju takse za prolazak teškog kamionskog saobraćaja preko ovog parka.

 

Jovanović je  predao i potpise stanovnika Petrovaradina, skupljenih tokom aprila i maja, a nakon što je pokrenuta inicijativa da se teški kamionski saobraćaj izmesti iz ovog dela grada.

– Proteklih nedelja dobijali smo mnogo apela da se izmesti teški kamionski saobraćaj iz Petrovaradina i ovaj problem je već godinama prisutan. Zbog prolaska teretnih vozila, stanovnici ovog dela Novog Sada svakodnevno se susreću sa ogromnom bukom kamiona, vibracijama koje oštećuju domove, ali i opasnosti od saobraćajnih nesreća, i to na potesu gde se nalazi osnovna škola i gde je velika frekvencija dece – kazao je Jovanović, dodajući da bi se uvođenjem takse za kamione koji prolaze preko Fruške gore, teretni saobaraćaj u Petrovaradinu umanjio.

On je rekao da je na današnjem sastanku dogovoreno da se u narednom periodu objedine inicijative Iriga i Novog Sada za uvođenjem takse, a da će se potom ponovo razgovarati sa predstavnicima Nacionalnog parka Fruška gora, kao i sa predstavnicima AP Vojvodine, na koji način bi bilo najbolje rešiti ovaj problem, kakve opcije postoje i kako dođi do pravog rešenja.

– Izmeštanje teškog kamionskog saobraćaja ne traže samo stanovnici Petrovardina, već je to problem koji imaju i u Irigu. Zbog toga smo dogovorili još jedan sastanak na kojem bi sve zainteresovane strane došle do primenjivog i praktičnog rešenja – poručio je Jovanović.

Predsednik novosadskog parlamenta krajem aprila je podržao stanovnike Petrovaradina koji su na protesnom skupu kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta zatražili od nadležnih ustanova da se teški saobraćaj iz ovog dela Novog Sada izmesti.stopkamionima

Prethodni tekstJerkov: Sporan Statut Novog Sada
Sledeći tekstLSV neće odustati od lustracije