Kamenica: kanalizacija u procesu istraživanja, pijaca čeka rebalans budžeta

Na tribini MO „Sremska Kamenica“ pod nazivom „Uređenje Kamenice“ rečeno je će idejni projekat o regulaciji kanalizacije za Popovicu i Čardak biti gotov krajem leta te će radovi najverovatnije biti započeti 2012. godine.

 

kamanica- uredjenje

Prema rečima direktora „Vodovoda i kanalizacije“ (ViK) Branka Bjelajca, trenutno je u procesu regulacija vodenog pritiska u Kamenici, a problematično je Tatarsko brdo zbog nelegalnih gradnji kanalizacione mreže gde se negde nalazi ogromna havarija koja uzorkuje gubitak 40 kubnih metara vode na sat. Bjelajac se osvrnuo na rpoblematiku naselja Bocke spomenuvši da je ovde specifična situacija jer je papirologija izgrađenih objekata problematična kao i postojanje klizišta. On je kazao da postoji saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka (FTN) koji radi geomehanička istraživanja ovog prostora a nakon zaključka znaće se šta će se moći raditi u Bockama. On je rekao da se završetak ovih istraživanja očekuje u anredna četiri meseca, ali smatra da radova neće biti ni naredne godine, ukoliko uopšte istraživanje FTN-a da pozitivne rezultate. Što se tiče kanalizacije na Popovici, direktor „ViK“ rekao je da je zemljište otkupljeno, u spetembru se grade rezervoari, a kasnije i kanalizaciona mreža koja će se širiti po naselju.

Govornik na ovom događaju bio je i direktor „Tržnice“ Dušan Bajić koji je izneo problematiku regulacionog plana prema kojem bi pijaca u Kamenici trebala da bude izgrađena na mestu mesne zajednice u ulici Marka Oreškovića 1a, a radovi bi trajali oko devet meseci. Bajić je kazao da je „Tržnica“ predložila Gradu da se pijaca izgradi prekoputa Univerziteta „Edukons“, mesta koje nije daleko od trenutačne pijace i nalazilo bi se na manjem bregu. Prema njegovim rečima, radovi bi trajali oko 45 dana i isziskivali bi manja novčana ulaganja, apijaca bi ličila na onu u Petrovaradinu samo bi bila nešto veća. Najavio je da će se nakon rebalansa budžeta znati više, jer je potrebno oko 20’ miliona dinara da se ovaj projekat ostvari.

Moderatori tribine bili su član izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i potpredsednik MO „Sremska Kamenica“ Miloš Udovičić, a koordinatorka čitave serije tribina „Naši ljudi za našu kuću“ jeste članica istog ovog dobora Milica Vlaisavljević.

Prethodni tekstFK „Vojvodina“ – ponos našeg grada
Sledeći tekstNeminovan razvoj Futoga