Kanalizacija i na Južnom Telepu

Posle više decenija Telep će dobiti  kanalizacionu mrežu, rečeno je na tribini „Izgradnja kanalizacije na Južnom Telepu“, koja je održana u MZ „Južni Telep“.

-Projekat koji smo dobili za kanalizacionu mrežu na Telepu nije bio dobar, izgradnja  kanalizacije na Telepu trebala  je da bude zajednički posao „Zavoda za izgradnju grada“ i „Vodovoda“ i da se finansira iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine – objasnio je direktor „Vodovoda“ Branko Bjelajac i dodao da je ovo preduzeće tokom 2011. godine preuzelo na sebe da završi izgradnju kanalizacije na Telepu i uložio 62 miliona dinara svojih sredstava u taj posao.

Direktor „Vodovoda“ naveo je šta je potrebno da Telepčani urade kako bi se priključili na kanalizacionu mrežu. Priključak će koštati 36 hiljada dinara što će građani moći da otplate na 24 rate od momenta priključenja. Kako je rečeno na tribini, trenutno radi ulica Sime Matavulja u  kojoj će biti glavni fekalni  kolektor i drenažni kanal na koji će se priključiti ulice Južnog Telepa.

„Vodovod“  radi na još jednom problemu koji muči stanovnike Telepa. Zbog izgradnje naselja Adice, Telepčani imaju slab pritisak vode. Preduzeće  finansira izgradnju posebnog voda za Adice, kako bi rasteretio glavni vod i tako poboljšao pritisak vode i na Telepu i na Adicama. Bjelajac je naglasio da je ovo privremeno rešenje i da će se u perspektivi raditi da pronalažanju trajnog rešenja kao i finansijskih sredstava da se taj projekat sprovede u delo.

-Verujemo da ćemo do kraja godine rešiti problem koji nas je mučio više decenija, i ukloniti septičke jame koje su ugrožavajuća infrastruktura, izjavio se potpredsednik IO GrO LSV Dragoslav Gavrančić. Takođe, zamolio je građane da  pažljivo prate uputstva i informacije koje dobijaju od radnika Vodovoda i da do kraja godine naprave šahtove u svojim dvorištima kako bi se povezali na kanalizacionu mrežu.

Moderatorka tribine bila je predsednica MO „Južni Telep“ Marta Nađ, a koordinatorka serije tribina „Naši ljudi za našu kuću“ je članica IO GrO LSV NS Milica Vlaisavljević.

Prethodni tekstViše zelenila i bolje saobraćajnice za Detelinaru
Sledeći tekstEdukacija info timova