Kanalizacija i na Telepu

img_1271 1

Na tribini „Uređenje Telepa“ koja je u četvrtak 26.05.2011. održana u MZ „Južni Telep“ najavljeno je da će ove godine biti započeti radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Telepu. Kako je rekao direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac ovo preduzeće će sa svojim sopstvenim sredstvima izgraditi kanalizaciju u urbanim gradskim sredinama poput Telepa i Petrovaradina.

– Ove godine će biti započeta izgradnja kanalizacione mreže na Telepu, nisam siguran da će ona biti i gotova do kraja godine, ali je svakako bitno da se sa tim poslom kreće. Postojeći projekat je bio poslat na prepravke zbog svojih neprilagođenosti terenu. Čim novi projekat bude gotov, što je otprilike negde do kraja juna, može da se počne sa nalaženjem izvođača – naveo je Bjelajac.

On je ovom prilikom obavesto građane da će im preduzeće kojim on rukovodi na svaki način izaći u susret kad je u pitanju otplata troškova priključivanja na mrežu. Nagovestio je da će se iznos kretati izmeđi 30 i 40 hiljada dinara, i da će građanima biti omogućeno da ovaj iznos plaćaju u 20 rata, sa početkom otplate tek po dobijanju priključka.

Na tribini je bio i direktor JGSP „Novi Sad“ Branisalav Bogaroški koji je istakao da u gradu „postoje četiri bolne tačke“ kad je u pitanju javni prevoz – Klisa, Adice, Petrovaradin i Telep. Ovo preduzeće je u saradnji sa ZIG-om sproveli anketu među Novosađanima i dobili su rezultate da čak 67% građana stiže do svojih odredišta koristeći samo jednu liniju bez presedanja, dok 30% njih preseda jedanput u toku vožnje.

– Kad je u pitanju uvođenje novih linija ili menjanje trase starih mi smo, naime, ograničeni širinom puta. Zbog toga smo ušli u proces nabavke mini buseva koji su manjeg kapaciteta, ali je to rešenje da se pokriju i povežu neki delovi grada sa užim ulicama, poput većeg dela Adica sa Telepom. To je prilagođeno uslovima s obzirom da na Adicama imamo situaciju da tamo gde bi urbanistički saobraćaj trebalo da prođe još uvek imamo livade – kazao je Bogaroški i prisutnim naveo rutu kojom bi se ta autobuska linija kretala.

On je takođe prisutnima nagovestio da će završetak novih bulevara koji okružuju ove delove grada doneti novine u konceptu javnog gradskog saobraćaja, tako što će se promeniti trase linija 7 i 12, i što će biti uvedena nova linija broj 13 koja će spajati Detelinaru sa univerzitetskim centrom.

Moderatorka ove tribine je bila predsednica MO Južni Telep Marta Nađ, a prisutne je u ime GrO LSV NS pozdravio predsednik IO Robert Kolar. Koordinatorka serije tribina „Naši ljudi za našu kuću je članica IO GrO LSV NS Milica Vlaisavljević.

Prethodni tekstKolektivna izložba u Rumenci
Sledeći tekstAdice: vodovod uskoro, strpljenje za kanalizaciju