Kanalizacija u Kaću o trošku Vodovoda

kacDomaćinstva iz Kaća ove godine će početi da se priključuju na novosadsku kanalizacionu mrežu. Nakon spajanja magistralnog kolektora kanalizacije u ovom naselju sa crpnom stanicom Sever 4 ispuniće se uslovi da Kaćani konačno dobiju kanalizaciju. Nakon spajanja kolektora u sa novosadskom mrežom sledi gradnja sekundarne mreže, kao i priključci za domaćinstva prigradskog naselja.

 

Spajanje magistralnog kolektora sa novosadskom kanalizacionom mrežom košta 120 miliona dinara, a radove finansira JKP „Vodovod i kanalizacija“. Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac kazao je da će ove godine, prema prostornom planu, oko 20 ulica dobiti kanalizaciju.Dodao je da Kaćane radovi neće ništa koštati, osim što će se priključak plaćati.

 

-Priključak će se plaćati na rate,a cena će zavisiti od dužine između domaćinstva i kanalizacionog voda. Ta dužina premeriće se na terenu, a plaćaće se po metru. “Vodovod” će napraviti kanalizaciju, a kada ćete se vi priključiti od kuće na priključak, to zavisi od vas samih- rekao je Bjelajac napominjući da je plaćenje koje ne podrazumeva sistem “dinar za dinar” jedinstvena prilika za žitelje ovog naselja.

 

Dodao je da će se u četvrtak održati sastanak na kome će biti odlučenom kolika će biti cena kao i optimalan broj rata koji će omogućiti znatno lakše plaćanje priključka. Bjelajac je rekao da ni pod kojim uslovima neće odustati od ove ideje i da će maker deo Kaća imati do kraja godine kanalizaciju. Plan je da se u naredne tri godine kanalizaciona mreža raširi po čitavom nasleju, ali, kako je naveo, ide se korak po korak najpre da bi izgradnja bila kvalitetna ali i zbog finansija.

 

U Kaću je prošle godine završena gradnja magistralnog kolektora, da će se spajanje kolektora sa gradskom kanalizacionom mrežom završiti uskoro, da bi izgradnja sekundarne mreže i priključivanje domaćinstava počela na leto. Uvođenje kanalizacije rešiće višedecenijski problemi stanovnika Kaća, koji su prouzrokovani visokim nivoom podzemnih voda i prelivanjem septičkih jama.

 

Sastanku između direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” i meštana Kaća prisustvovali su i članovi Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Brankica Kozomora i Dragoslav Gavrančić koji su podržali ovu ideju.

 

Spisak ulica u Kaću koje će ove godine dobiti kanalizaciju:

 1. Svetosavska (neparna strana)
 2. Kralja Petra I (parna strana)
 3. Petra Drapšina
 4. Novosadska ulica
 5. Svete Petke
 6. M. Stojanovića
 7. Ulica Oslobođenja
 8. Vladimira Rolovića
 9. Njegoševa ulica
 10. Stefana Nemanje (Svetosavska-Njegoševa)
 11. Šumadijska ulica (Svetosavska-Njegoševa)
 12. Radnička ulica (Svetosavska-Njegoševa)
 13. Omladinska ulica (Svetosavska-Njegoševa)
 14. Vladimira Rolovića (Vinogradarska do kraja)
 15. M. Stojanovića (Vinogradarska- Dobanovačkog)
 16. Vinogradarska ulica
 17. Novosadska ulica (Vinogradarska do Vuka Karadžića)
 18. Prvomajska ulica (Svete Petke- Vuka Karadžića)
 19. Ulica Vuka Karadžića
 20. R. Dobanovačkog
 21. Žarka Zrenjanina
 22. Krak između ulica M. Stojanovića i Svete Petke
Prethodni tekstOdbornik LSV sa građanima u ponedeljak
Sledeći tekstKanalizaciona mreža i u Petrovaradinu