Kazniti one koji spaljuju zastavu Vojvodine

aleksandarjovanovic20120112

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović osudio je paljenje zastave Vojvodine i zatražio od Policijske uprave u Novom Sadu i gradske Uprave za inspekcijske poslove da se vinovnci ovog incidenta hitno pronađu i kazne.

– Nedopustivo je da se ruži izgled Grada i da se uništava zastava, koja je, na osnovu Ustava Republike Srbije i Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine utvrđena za jedan od simbola Vojvodine. Ovim činom, aktivisti eksremističkog pokreta SNP “Naši“ izvršili su direktan atak na, Ustavom Srbije proklamovan, a Statutom i Pokrajinskom skupštinskom Odlukom o zastavi Autonomne Pokrajine Vojvodine definisan, zaštitni znak Pokrajine i istovremeno narušili javni red i mir i bezbednost naših sugrađana – navodi se u pismu predsednika gradskog parlamenta novosadskoj policiji i gradskoj inspekciji.

Dalje se kaže da su oni koji su zapalili zastavu Vojvodine i ispisivali grafite podrške Ratku Mladiću na fasadi zgrade u Ulici Save Kovačevića, na taj način veličali optuženog za najteža krivična dela pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

– Imajući u vidu sve navedeno, insistiram da se akteri ovog incidenta hitno pronađu, privedu pravdi i kazne u skladu sa pozitivno pravnim propisima – zaključio je Jovanović u pismima Policijskoj upravi u Novom Sadu i gradskoj Upravi za inspekcijske poslove.

Tokom vikenda, aktivisti eksremističkog pokreta SNP “Naši“ ispisali su grafit podrške Ratku Mladiću, optuženom za najteža krivična dela pred Međunarodnim sudom u Hagu i ispred grafita zapalili zastavu Vojvodine. Snimak paljenja zastave postavljen je potom na internet portalima i pojedinim društvenim mrežama na interentu.

Prethodni tekstForum žena obeležio 8. mart- FOTO
Sledeći tekstTribina LSV u Kisaču