Ko ima pravo da ćuti dok se otima imovina Novog Sada?

LSVNS-logo

Budući da je gradska vlast uporno ćutala i ignorisala sva upozorenja Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine o tome da je u toku tiha privatizacija DP „Novi Sad-Gas“, Odbornička grupa LSV je zatražila da se dnevni red današnje sednice Skupštine grada proširi tom tačkom.

To je bila prilika da se sve političke razlike ostave po strani, da Skupština grada zauzme stav i Grad počne borbu za zaštitu svoje imovine i interese svojih građana. Na žalost, vladajuća većina je danas takvu ideju odbacila.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na to da se sprema „tiha“ privatizacija DP „Novi Sad-Gas“ tako što bi kupac otkupio nagomilane dugove tog preduzeća prema „Srbijagasu“. Budući da odgovora nema, u sredu, 23. septembra, Agenciji za borbu protiv korupcije, Agenciji za privatizaciju i gradonačelniku Novog Sada je upućeno i pismo sa pratećom dokumentacijom, u kojem apelujemo na njihovu reakciju. Jer, sve je manje vremena za sprečavanje pljačke i afere koja će – ako se sprovede u delo – deset puta prevazići aferu i štetu sa ATP „Vojvodinom“.

Da li je moguće da će gradska vlast i sve nadležne institucije ćutke dozvoliti da se pristupi otkupu duga i time izvrši dokapitalizacija i to recimo baš od preduzeća čije je sedište registrovano na kućnoj adresi direktora DP „Novi Sad- Gas“?

Da li se interesi građanki i građana Novog Sada štite tako što se omogućava da neka privatna firma stekne monopol u određivanju cene i naplati gasa u Novom Sadu?

Podsetimo, gasna mreža i infrastruktura nastala je delom investicijama Zavoda za izgradnju grada, dakle od poreza građanki i građana, a delom tako što su građani plaćali priključke hiljadama nemačkih maraka. Mnogi građani su sami kopali kanale da bi dobili gas. Ko u gradskoj vlasti ima pravo da ćuti dok se to otima?

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstOdbornička grupa LSV zatražila proširenje dnevnog reda sutrašnje sednice Skupštine grada
Sledeći tekstGradonačelnik da zaštiti imovinu grada