Ko su mentori huligana koji su pokušali izazvati incident?

Novi sad, 12. jun 2017 – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pokušaj prekida večerašnje projekcije dokumentarnog filma “Kosovo… Nazdravlje! Gezuar!“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, od strane nekakvih „Zavetnika“  i njima sličnih.

LSV

Činjenica je da je policija profesionalno sprečila bilo kakav kontakt i sukob.
Ukoliko je, međutim, istina da je reč o ljudima iz Beograda, koji su pre nekoliko dana tamo sprečili skup „Mirdita“, krajnje je vreme da se utvrdi u čije ime i za čiji račun oni prekidaju događaje koji pokušavaju da doprinesu miru, toleranciji, razumevanju među narodima.
Ljudi koji su večeras pokušali da spreče projekciju filma u prostorijama NDNV-a ne znaju ili neće da znaju da su sloboda i tolerancija ograničeni pravom drugog, kao i da se Novi Sad ne povlači pred nasilnicima.
Jako je važno utvrditi političke mentore i nalogodavce koji su ih poslali u nasilje uz nekoliko jeftinih kvazi patriotskih floskula.
To bi pomoglo da se konačno jasno imenuju oni koji se bogate od proizvodnje nasilja, tenzija i barikada, i koje plaši i sama pomisao na normalizaciju odnosa, smirivanje tenzija i suživot.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Prethodni tekstU Novom Sadu nema mesta za fašiste
Sledeći tekstGradski odbor DS neistinama do jeftinih političkih poena