Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

LSV-content

Pucnjava pored školskog dvorišta i to u trenutku kada deca imaju fizičko na dvorištu je vrhunac bezakonja koje Novi Sad više ne može trpeti.

Koji roditelj danas može mirno, bez strepnje, pustiti dete u školu?

Zato hitno, u narednih par dana, MUP mora konačno da počne da radi na rešenju problema bezbednosti u Novom Sadu.

Gradska i pokrajinska vlast nemaju ingerencija da reše taj problem, a nadležno republičko ministarstvo se time očigledno ne bavi. Godine prolaze, a Novi Sad još nije dobio ni načelnika policije, a kamoli više policajaca na ulicama.

Da li je možda po sredi pokušaj da se Novi Sad kao grad destabilizuje? Ko to gura Novi Sad u divljaštvo? Dokle više Novosađani treba da strepe od kriminalaca, „navijača“ i raznoraznih huligana i ekstremista?

Sa druge strane, Liga socijaldemokrata pozdravlja privođenje Nemanje P. koji je ispisivao grafite u vezi sa aktuelnim događajima u Skupštini Novog Sada i mržnje protiv Nenada Čanka, sa potpisom „SNP Naši“.

Nejasno je, međutim, zašto u saopštenju Policijske uprave nije navedeno i njegovo prezime budući da je reč o punoletnoj osobi zatečenoj u izvršenju krivičnog dela.

Očekujemo da će pored Nemanje P. uskoro biti privedeni i svi ostali pripadnici tog pokreta koji su prethodnih dana organizovano ispisivali grafite po gradu, a čime su se tokom vikenda pohvalili i u svom saopštenju.

Ujedno, tom akcijom, „SNP Naši“ i njihovi politički mentori su pokazali koliko su osnovane njihove tvrdnje da Liga izmišlja pretnje i sama piše grafite protiv sebe.

Prethodni tekstNova većina od odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih
Sledeći tekstKolar: Nastavljamo normalan rad u Veterniku