Kolar: Što pre razgovori DS-SVM-LSV

robertkolar20140404

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar izjavio je za Dnevnik da izglasavanje novog izbornog sistema u Vojvodini, koji je Liga inicirala, nije problem po opstanak koalicije.

Ipak, on ističe da je važno da se što pre održe razgovori između DS-a, SVM-a i LSV-a o daljem funkcionisanju pokrajinske vlasti.

– Smatramo da je vreme da podvučemo crtu. Ne kažemo da nešto treba da se menja skupštinska većina, već da vidimo šta smo to napravili za dve godine vlasti u Vojvodini i šta je to što možemo značajno da poboljšamo u narednom periodu. Nismo zadovoljni ostvarenim i mislimo da može mnogo bolje. Ukoliko ne postoje kapaciteti u sadašnjem profilu i kadrovskom rešenju Vlade, hajde da to promenimo. Ne govorimo o pravljenju nove većine, nego kako ćemo da funkcionišemo dalje, a da to bude mnogo bolje – rekao je Kolar.

On je naglasio da je LSV donela odluku „da više ne želi da bude ničiji manjinski partner“, i da je doneta odluka da se „prvenstveno usmerimo na saradnju po projektima koji su dobri, da li za Srbiju, Vojvodinu ili lokalnu samoupravu“.

– Jedan od najbitnijih projekata je promena Ustava, i to će biti jedan od naših projekata u republičkom parlamentu. U pokrajinskom parlamentu jedan od projekata je promena izbornog sistema i ne vidim ništa loše u tom funkcionisanju. U čemu je razlika, ako se mi nismo slagali s usaglašavanjem pokrajinskog Statuta s odlukama Ustavnog suda u proteklih nekoliko sednica, a oni su se (DS i SVM) usaglasili sa SNS-om? I ispada da je ta saradnja pozitivna, a ova oko izbornog sistema nije – ocenjuje Robert Kolar.

Prethodni tekstNovo vređanje Novog Sada i njegovih građana
Sledeći tekstRekonstrukcija neće doneti ništa bolje Novosađanima