Kolektor atmosferske kanalizacije i na Klisi

klisa tribina

Za mesec dana trebala bi početi izgradnja kolektora atmosferske kanalizacije na Klisi i koja će biti gotova do kraja godine, rečeno je na tribini LSV koja je održana u ovom delu grada.

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac istakao je i značaj izgradnje kanalizacione mreže koju će raditi grad, i priključaka svih meštana Klise po zaista više nego povoljnim cenama.

– Cena će biti 36.000 dinara na 24 rate. Svestan sam problema sa kojima se susreću građani Novog Sada i trećine teritorije grada od Begeča do Kovilja koji nemaju kanalizaciju. To je zaista sramno za jedan grad koji svi u svetu nazivaju Srpska Atina – istakao je Bjelajac.

On se prisetio da je 1977. godine prvi put kročio u Novi Sad i odmah ga zavoleo.

-Ne mogu da shvatim da neko ko je rođen i živi u Novom Sadu ili ko je pre nekoliko godina došao u ovaj grad, glasa i podržava program beogradskih stranaka. Svi smo mi siromašni, ali očito smo mi najviše osiromašili. Izgubili smo Vojvodinu, ono što je naše, zbog reči patriotizam. Najveće patriote su Vojvođani, jer su izmirivali sve obaveze na vreme prema budžetu RS, iako je Vojvodina sada najsiromašnija regija u Srbiji. Budžet Vojvodine je samo sedam odsto budžeta RS, a čak ni to nije ispoštovano. Zaista je sramno da od dvadeset najsiromašnijih opština u Srbiji, čak osam bude iz Vojvodine- kazao je Bjelajac.

Zalaganje za poljoprivrednike

Kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine Petar Krstić naveo je da prepoznaje probleme meštana Klise.

-Kao kandidat za odbornika, svoj poziv shvatam veoma ozbiljno, a najviše ću se zalagati za poljoprivredu i poljoprivredne proizvođače. Posebnu pažnju usmeriću na problem deponije, pošumljavanja, uređenje atarskih puteva i prelaza poljoprivrednika preko auto-puta -rekao je Krstić.

Idealan položaj Klise

Kandidat za odbornika u Skupštini APV Aleksandar Kravić podseti je prisutne da se mnogo toga promenilo od 1974. godine kada je prvi put bio na Klisi.

– Klisa kao važan deo grada, zbog svog položaja i blizine auto-puta predstavlja sredinu u kojoj treba višestruko delovati. Infrastrukturna ulaganja i razvoj malih i srednjih preduzeća imalo bi uticaja na čitav grad. Svi mi kao pojedinci treba da se založimo za ono što je naše zato što živimo ovde, i treba da se borimo i sačuvamo znanje, mlade, naše komšije, rođake i našu decu- zaključio je Kravić.

Prethodni tekstTribina LSV na Adicama
Sledeći tekstAkcija merenja krvnog pritiska i šećera u krvi