Konačno ukloniti kriminalne grupe iz političkog života Novog Sada

td_324x160

Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da je poslednji trenutak za obračun sa svim kriminalnim grupama koje pokušavaju da učestvuju u političkom životu Novog Sada.

Zahtevamo od svih relevantnih parlamentarnih političkih stranaka u Novom Sadu da se konačno obračunaju sa svima koji od politike i od grada prave pijacu i tržište glasova, za koje postoji sumnja da su glasove kupovali i preprodavali, kao i onima koji su na izborima učestvovali sa falsifikovanim listama i tako dobili poverenje i glasove građana.

Takođe, Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva sve one koji su podnosili krivične prijave protiv takvih lica i pojava u gradu, da od tih krivičnih prijava ne odustaju. Upozoravamo da se kupovina glasova ne odnosi samo na izbore u maju 2012. godine, nego i na sve kasnije izbore za Savete mesnih zajednica, od tada do danas, na kojima je pojava kupovine glasova bila više nego prisutna.

Pozivamo i sve nadležne službe i organe i insistiramo na njihovom maksimalnom angažmanu, kako bi se što brže i efikasnije razotkrile te radnje, kao i izvori sredstava kojima su osumnjičeni raspolagali prilikom kupovine glasova.

U vezi sa najavljenom mogućnošću raspisivanja vanrednih izbora u Novom Sadu, Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad je, kao i uvek, za izbore spremna. Ipak, napominjemo da takvi izbori neće imati puni smisao ukoliko se pre toga ne uradi ono što zahtevamo, odnosno ne dođe do konačnog obračuna sa kriminalnim grupama i nakupcima glasova. Jer, ako su kupovali glasove 2012. godine, sada će to činiti daleko više.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstStranačko zapošljavanje u finišu teške godine za Novi Sad
Sledeći tekstPredlog budžeta Novog Sada dokazuje stranačko zapošljavanje