Koncentrisati se na konkretne probleme

U predstojećoj izbornoj kampanji, Liga će se koncentrisati na konkretne probleme koje muče građane, jer će se u Vojvodini živeti i nakon izbora, rečeno je na tribini održanoj u Kovilju.

Ovom prilikom kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine Maja Timotijević komentarisala je trenutno stanje poljoprivrede u Srbiji.

-Poljoprivreda je veoma važna tema za Srbiiju, jer ona ima ogroman ekonomski, socijalni i politički značaj. Preko 40  odsto stanovnika Vojvodine bavi se poljoprivredom, samim tim, svako ulaganje u poljoprivredu je investicija-navela je Timotijević i dodala:

-Budžet RS za poljoprivredu je svega 2,3 odsto dok ova grana taj isti budžet puni za čak 25 odsto. Mi se zalažemo da se budžet poveca na 10 odsto, jer je za razvoj neophodan novac.

Ona je podsetila na činjenicu da su 2009. godine snižene uvozne carine, što je svakako ugrozilo seljake koji teško da mogu da budu konkurentni evropskim proizvođačima.

-Veliki problem predstavlja i nedostatak sredstava za ulaganje u proizvodnju, jer su krediti veoma nepovoljni. U Evropi kamata iznosi tri odsto dok je u Srbiji najmanja kamata šest odsto-kazala je ova funkcionerka LSV.

Izmeniti zakon o samodoprinosima

Prisutnima se obratio predsednik Političkog saveta LSV i potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev. On je upoznao prisutne sa planovima Lige.

-Trudićemo se da se izmeni Zakon o samodoprinosima, odnosno da samodoprinosi više ne budu deo budžeta. LSV je pokrenula inicijativu da se oformi Agencija koja će upravljati vodama i nadamo se da će Novi Sad konačno dobiti bolnicu- rekao je Jakovljev.

Izgraditi kanalizaciju u Kovilju

Narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov razgovarala je sa prisutnima o problemima koji ih muče. Ona je rekla da se ove godine planira završetak izgradnje kanalizacije u Kovilju.

-Kanalizacija je veliki problem u celoj Vojvodini, ali na tome se intezivno radi. Predstojeći izbori otvaraju mogućnost da Liga ima više svojih predstavnika u organima vlasti, koji bi pomogli rešavanju ovakvih i sličnih problema- rekla je Jerkov.

-Treba nam neko ko živi ovde. Mora se hrabro, energično krenuti ka ostavrenju cilja. Mi se zalažemo za decentralizaciju i za razvoj svih mesta oko Novog Sada, a ne samo za razvoj centra grada. Mi znamo da prestonici Vojvodine treba gradonačelnik kojem će smetati što je gradonačelnik Beograda druga osoba u Srbiji, a gradonačelnik Novog Sada nije treća- dodala je ova ligašica.

Prethodni tekstDodatne karte za bazen i klizalište
Sledeći tekstKreću najveće investicije „Vodovoda i kanalizacije“