Koncert moderne gitare

biblioteka-cas gitare

Koncert moderne gitare, u okviru projekta „Kurs moderne gitare“, održan je u u prostorijama Gradske biblioteke a specijalan gost bio je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Kravić.

On je zajedno sa polaznicima učestvovao u muzičkom delu programa. Izrazio je veliko zadovoljstvo jer je projekat uspešno realizovan.

-Mladi su bili izuzetno zainteresovani za ovaj program i imali smo veliki broj prijavljenih. Uočili su sjajnu priliku da nešto novo nauče, zabave se i druže sa svojim vršnjacim, podsetivši se koliko ustvari vole muziku- kazao je Kravić.

Koncertu je prisustvovao direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov, koji je rekao da su mladi, generalno, nakon ovog kursa počeli češće da dolaze u Biblioteku, da čitaju, druže se i raspravljaju ne samo o muzici, nego i o književnosti.

-Nadamo se da će u budućnosti biti još više ovakvih projekata i da će Biblioteka postati pravo mesto za mlade- zaključio je Pankov.

Projekat je osmišljen kao ciklus edukativnih radionica u okviru kojih će mladi moći da steknu određena znanja iz teorije muzike, kao i tehnike sviranja na gitari. Kupljeno je 10 gitara koje su bile na raspolaganju polaznicima kursa, a trajno ostaju u Biblioteci. Svi članovi ove ustanove mogli su besplatno da pohažaju ovaj kurs, a na koncertu su se predstavili oni najuspešniji. Projekat je finansiran od strane Uprave za sport i omladinu Grada, a deo je Lokalnog akcionog plana za mlade Novog Sada.

Prethodni tekstOdržana tribina u Bukovcu
Sledeći tekstTribina LSV u Veterniku