Kostreš: Nadam se dogovoru u Novom Sadu

1868

U ovom momentu dosta je teško reći šta bi moglo da se desi u pregovorima o budućoj većini u Novom Sadu, ali Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da je moguć dogovor sa Demokratskom strankom oko nastavka upravljanja gradom, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

U izjavi novinarima u Novom Sadu, Kostreš je naveo da trenutno postoje dve opcije raspleta u Novom Sadu – jedna, po kojoj bi Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata napravile većinu koja bi mogla da nastavi upravljanje gradom, i druga, da Demokratska stranka, zajedno sa Dverima, Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom formira većinu koja će upravljati gradom.

U opoziciju sa zadovoljstvom

– Ono što Liga socijaldemokrata Vojvodine veruje je da ćemo uspeti da se dogovorimo. Verujemo, da je saradnja sa radikalima, Demokratskom strankom Srbije i Dverima samo opcija pojedinaca u Demokratskoj stranci, a da to nije stav cele stranke. Ali, ukoliko se takva odluka donese, Liga socijaldemokrata Vojvodine će sa velikim zadovoljstvom otići u opoziciju – naveo je Kostreš.

Komentarišući razvoj situacije po pitanju formiranja Vlade Srbije, koju će po svemu sudeći formirati Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka, Kostreš je rekao da je Liga u tom slučaju protiv učešća SPS u pokrajinskoj vladi.

Naveo je da se mora napraviti jasna vododelnica između toga ko je na jednoj strani političkog spektra, a ko na drugoj.

– Taj tip političkog svingeraja Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati. Mi nismo spremni da budemo u vlasti svi sa svima i ako je vlast sama po sebi povod bavljenja politikom, LSV će otići u opoziciju. Dakle, ako svi mogu sa svima, Liga ne može sa svima – zaključio je Kostreš.

Ne odustajemo od interesa Vojvodine

Zamenik predsednika LSV je rekao i da nema razloga da Liga socijaldemokrata Vojvodine odustane od onoga što po Ustavu pripada Vojvodini, dodajući da će se videti kako će se nova skupštinska većina odnositi prema autonomiji Vojvodine.

– Nadam se da sada skupštinska većina u AP Vojvodini neće morati zbog svojih gazda u Beogradu da se sakriva iza raznih manipulacija, da spušta glavu i da ne vodi računa o interesima Vojvodine – istakao je Kostreš.

Prethodni tekstAkcija povodom Dana Dunava
Sledeći tekstUklonjeni grafiti mržnje sa Pozorišta mladih