Kostreš: Najbolji rezultat Lige

1868

– Ovo će sigurno biti godina u kojoj će Liga ostvariti najbolji rezultat ne samo u Zrenjaninu nego i u čitavoj Vojvodini, tako da mislimo da smo odradili svoj posao kako treba – rekao je on. Kostreš nije želeo da priča o konkretnim ciframa, ali je ocenio da će Liga u procentima imati dvocifren rezultat.

– Čak može da se desi i da imamo veći rezultat od Koalicije Vojvodina iz 1996. godine koji je zapamćen kao najbolji rezultat partije koja se zalaže za autonomiju Vojvodine – rekao je Kostreš. Govoreći o vlasti u Zrenjaninu nakon izbora, Kostreš je rekao da očekuje da će ona ostati u istom koalicionom sastavu.

– Ukoliko DS dobije više glasova i ukoliko na konstitutivnoj sednici gospodina Mihajlova bude podržavao veći broj odbornika on će biti gradonačelnik, i ja ću ga prvi podržati u tome. Ukoliko LSV dobije veći broj glasova ili mene više odbornika bude podržavalo očekujem isto to – rekao je Kostreš, dodajući da ne veruje da će doći do nekih pomeranja.

– Ako neke manje stranke u vidu SPS ili URS prođu cenzus, očekujem ih zajedno sa nama, a očekujem da će SVM imati jednog ili dva odbornika ovde u Zrenjaninu… Dakle, to je neka koalicija koja će biti formirana i koja će dalje vladati ovim gradom – ocenio je Kostreš.

Prethodni tekstKolar: Potpuno zasluženo mesto u Novom Sadu
Sledeći tekstJerkov: Izlaznost u Vojvodini biće između 56 i 57 procenata