Kovilj prezadovoljan zbog pojeftinjenja gradskog prevoza

KOVILJ – Uvek je dobra atmosfera na štandu Vojvođanskog fronta ispred pijace u Kovilju, a danas je bila fenomenalna! Razlog za to je pojeftinjenje gradskog prevoza, ali i saznanje da je završen projekat da ovo naselje bude biciklističkim stazama povezano sa centrom Novog Sada i da se sada traži novac za početak gradnje.

Pojeftinjenje gradskog prevoza možda nekome ko živi u centru grada izgleda kao normalna stvar i mali trošak, ali nama ovde je to itekako važno. A ako Kovilj bude povezan biciklističkom stazom sa centrom Novog Sada, onda će to značajno uticati na kvalitet života ovde, čulo se od okupljenih građana sa kojima su danas razgovarali kandidati i kandidatkinje za odbornička mesta u Skupštini grada Novog Sada, Bogdan Kolarski, Bojana Gavrić i Mirko Grujičić, kao i aktivisti iz Mesnog odbora LSV Robert i Karolj Božoki.

Naredna tema je kao i i do sada bio razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, a predstavnici Vojvođanskog fronta su predočili šta je sve i u kojoj meri urađeno u tom mestu, kao i da neće stati dok svaka kuća ne bude imala svu neophodu infrastrukturu za kvalitetan život.

Znate i sami da je za nas Novi Sad glavni grad i da mu je mesto među svim evropskim metropolama. A u evropskim zemljama je je stvar prestiža živeti u predgrađu, upravo zbog kvaliteta života koji to pruža. I mi ćemo izboriti da prigradska naselja, među kojima je i Kovilj, budu takva mesta za život poručio je Grujičić.