Krajnje je vreme da neko odgovara za upotrebu vozila komunalnih preduzeća u stranačke svrhe

td_324x160

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je 31. decembra podneo zahtev Policijskoj upravi u Novom Sadu za dostavljanje zapisnika o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je 25. novembra, prema navodima medija, u kasnim noćnim satima i van radnog vremena učestvovalo luksuzno vozilo JKP „Lisje“.

Ukoliko to bude potvrđeno i na ovaj način, bilo bi pristojno da direktor JKP „Lisje“ Stojan Ivanišević sam podnese ostavku. U suprotnom odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada će zatražiti dopunu dnevnog reda sa zahtevom za njegovu smenu.

Zapisnik sa mesta nezgode je zatražen na osnovu zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, s obzirom na to da je JKP “Lisje“ gradsko preduzeće čiji se rad finansira novcem građanki i građana Novog Sada pa javnost ima pravo da, osim o poskupljenjima cena njihovih usluga, bude obaveštena i o načinu na koji troše novac i sredstva kojima raspolažu.

Novi Sad, kao što je poznato, krajem 2013. i zvanično je poneo titulu najnebezbednijeg grada u Srbiji. Tome, po svoj prilici u domenu bezbednosti saobraćaja doprinose i službena vozila gradskih preduzeća koja se bahato koriste i van radnog vremena za stranačke i u privatne svrhe.

Tokom godinu i po dana od kako gradska vlast zavisi od osumnjičenih za kupovinu glasova, odbeglih, izbačenih i nateranih, takva upotreba vozila gradskih preduzeća naročito je uočljiva pred svake izbore u Novom Sadu za savete mesnih zajednica, ali i za izbore u nekim drugim opštinama u Vojvodini.

Krajnje je vreme da neko za to i odgovara.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstOdbornici LSV: Ovo nije Novi Sad!
Sledeći tekstHitno pronaći napadače na Olaha Vincea