Kravić: Interes grada ispred velike politike

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić istakao je danas da na lokalnom nivou nema velike politike, već da su, pre svega, zastupljene komunalne teme. On je nakon dogovora o ulasku u vladajuću koaliciju u Novom Sadu istakao da je za tu odluku presudio interes grada i mogućnost zajedničkog rešavanja problema na lokalnom nivou.

LSV

– Svesni smo činjenice da slede veliki rezovi i veliki problemi koji moraju da se rešavaju, velike investicije koje grad traži. Baš u tom smislu smatrali smo da mi kao LSV treba da u tome učestvujemo. Program koji je ponuđen je program svih Novosađana i lako smo se dogovorili o saradnji. Ovo je novosadska koalicija sa komunalnim predznakom – istakao je Kravić.
Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da LSV neće ulaziti u republičku i pokrajinsku vlast, jer kako je kazao, na tim nivoima se vodi visoka politika dok za „pitanje da li Novom Sadu treba novi most ili slična pitanja nije potrebna neka velika politika“. Upitan da li ostaje pri svojim ranijim kritikama o investicionom projektu komapnije „Lir“, on je rekao da nikada nije rekao da projekat nije dobar već da je kritikovao način njegove realizacije smatrajući da je Novi Sad mogao bolje da prođe u tim pregovorima sa „Lirom“.
– Reći da neki projekat kojim se otvara 3.000 ili 5.000 radnih mesta nije dobar onda imate neki problem, a da li je moglo drugačije da se pregovara, to je nešto potpuno drugo. Dolaskom „Lira“ stvorili ste mogućnost dolaska i drugih velikih kompanija i sa „Lirom“ Novi Sad plaća ulaznicu za sve ostale velike investitore – rekao je Kravić.
(BILSV, 27.06.2016)
Prethodni tekstKravić: Liga želi da učestvuje u razvoju Novog Sada
Sledeći tekstLSV sa žaljenjem prati urušavanje DS