Kravić: Zajednički odrediti suštinske projekte za Novi Sad

01kravic20130627

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić predočio je u emisiji „Sučeljavanje“ na Radio televiziji Vojvodine, koja se bavila političkom scenom u Novom Sadu, na to da postoji niz tema oko kojih može i mora biti sukoba između političkih stranaka, ali da interes grada mora biti na prvom mestu i da je neophodno postići dogovor oko tih prioriteta.

Prioritet razvoj Novog Sada

– Postoje prioriteti. Mi možemo da se svojatamo i da se busamo u junačka prsa što smo pokrenuli ovo ili ono. Ali, ako smo mi to uradili i to valja, onda je u redu. Ne vidim problem da, ako to uradi neka stranka koja nije u tom momentu u koaliciji sa Ligom, da kažem da to ima smisla i da pozdravim takvu stvar – istakao je Kravić. Suština je da se pronađu projekti koji su jako bitni, koji su suštinski za Novi Sad, kao i da se nađe modus kako da se onda to sprovodi, a ne da se zbog nekog projekta upropasti drugih pet stvari, kaže Kravić.

– Problem je u nedovoljnoj razvijenosti demokratije i naših glava. Postoje stvari oko kojih ne bi smelo da bude spora. Ljudi imaju ideju da ako sad oni se uslikaju ispred nekog prečistača, ispred nekog objekta, da će im to doneti neke neopisive glasove. To uopšte nije tačno, nešto će doneti, ali samo je pitanje ako vi nešto radite, koliko sve to ima smisla i koliko to košta – rekao je on. Kravić je dodao da Liga nema problem da dođe na sastanak i predloži svoje projekte, kako bi se uporedilo sa drugim predlozima i videlo šta je najfunkcionalnije za grad. U tom kontekstu je dodao da su svi koji su bili na vlasti u Novom Sadu pravili greške, podsetivši da je i vlast koju je vodila Srpska radikalna stranka, a zatim i naredna koju su činile Demokratska stranka i LSV, grešila prilikom izgradnje pojedinih delova grada, pa se sada u njima nalaze zgradurine zbog kojih su ulice široke sedam ili osam metara sada postale tuneli.

Projekti predugo traju

Govoreći o projektu rekonstrukcije trga kod Riblje pijace, Kravić je posetio da je ranije postojao drugi projekat, ali da pozdravlja svako rešenje i popravljanje.

– Meni jedino smeta što to predugo traje. Imam utisak da se to vuče od kraja aprila, a čujem da će biti krajem septembra. Jel’ to stvarno treba toliko vremena? To me malo čudi, jer ta pijaca ne radi, blokirano je sve. Ali da ne pridikujem, sve što se u gradu uradi i ulepša, u datim okolnostima ja pozdravljam – rekao je Kravić.

Dodao je da ipak smatra da je trebalo prihvatiti projekat izgradnje javne garaže u nekoliko nivoa, jer postoji problem sa parking mestima. Komentarišući probleme koji su pratili najavu izgradnje „Dino parka“ u Novom Sadu, Kravić je ocenio da je gradonačelnik vrlo mudro postupio što je spornu lokaciju Železničkog parka izbacio iz priče, kao i da je nova lokacija mudrije pronađena, kako u smislu onoga šta bi taj park trebalo da predstavlja tako i u smislu onoga kako će funkcionisati.

A govoreći o reformi političkog sistema, Kravić je ocenio da ima smisla smanjiti i broj odbornika u Novom Sadu, ali da nije siguran da li bi broj republičkih poslanika trebalo smanjiti na 150, jer u Srbiji postoji mnogo više opština, a svaka od njih bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da ima svog poslanika u Narodnoj skupštini.

Prethodni tekstPeričin: Šta ne štima u koaliciji u Novom Sadu
Sledeći tekstBez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a