Kreću najveće investicije „Vodovoda i kanalizacije“

vik l.gala

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac obišli su radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Lasla Gala, najavivši tom prilikom najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća u poslednjih nekoliko godina.

Kako je rečeno tokom obilaska radova u pomenutoj ulici, ove godine investicije u vodovodnu i kanalizacionu mrežu premašiće 2,7 milijardi dinara.

– Izgradnja, rekonstrukcija i održavanje komunalnog sistema predstavljalo je jedan od prioriteta koja je ova gradska vlast imala tokom prethodne četiri godine. Grad je uložio velika sredstva u vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Početkom radova u Ulici Lasla Gala i zamenom vodovodnih i kanalizacionih cevi počinje najveći investicioni ciklus u novijoj istoriji „Vodovoda i kanalizacije“ – izjavio je Jovanović.

On je dodao da je novosadsko preduzeće uspelo da izdvoji preko 720 miliona dinara za ovu godinu, dok je u gradskom budzetu predviđeno više od 420 miliona dinara za investicije u vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

– Narednih nekoliko godina očekuje nas mnogo radova. Samo od Evropske investicione banke izdvojeno oko 1,6 milijardi dinara za radove koji će se obavljati u narednom periodu – najavio je Jovanović.

Direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac kazao je da problem vodovodne i kanalizacione infrastrukture ne predstavlja samo starost mreže, već i širenje grada, pa tako postojeća mreža ne može da izdrži nove, veće kapacitete.

– Mi moramo da proširimo postojeću mrežu, kako bi sistem mogao normalno da funkcioniše – zaključio je Bjelaca.

Pored radova u Ulici Lasla Gala, radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ počeli su radove u ulicama Aleksa Šantića i Arse Teodorovića, dok će narednih dana početi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Antona Čehova, potom kanalizacione mreže u Štrosmajerovoj i delu Šenoine ulice. Obnova vodovodne mreže treba da počne u ulicama Save Vukovića, Nikolajevskoj, Milana Glumca i Laze Nančića.

Prethodni tekstKoncentrisati se na konkretne probleme
Sledeći tekstFinale fudbalskog kupa u Novom Sadu