Krivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom

aleksandarjovanovic20120112

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP „Vojvodinom“, bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.

Zbog tog ugovora, odlukom Privrednog apelacionog suda Novi Sad treba da plati odštetu u visini od 13 miliona evra, što je novac za koji je moguće izgraditi barem šest škola, 200 kilometara vodovodne ili oko stotinu kilometara kanalizacione mreže.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je 23. januara izjavio da vrlo brzo očekuje rezultate, najpre po pitanju istrage u ATP „Vojvodina“. Mi očekujemo da će ti rezultati jasno pokazati ko je odgovoran za svu štetu koju je taj ugovor prouzrokovao i da krivci za to odgovaraju.

Sve i kada bi Novi Sad uspeo da izbegne plaćanje odštete, ne može da spere ljagu koja mu je naneta činjenicom da se sa ovim ugovorom, našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji.

I za tu ljagu neko mora imenom i prezimenom da odgovara.

Tadašnja radikalska gradonačelnica Maja Gojković koja je ugovor potpisala je svakako najodgovornija, ali sigurno nije i jedina koja je odgovorna za ovu štetu iz vremena dok je vodila grad.

Pored nje i njenih tadašnjih stranačkih i koalicionih pomagača, nadležni bi sigurno trebalo da procene da li je prethodni gradonačenik Igor Pavličić imao mogućnosti da taj ugovor raskine i da li je možda svojim nečinjenjem doprineo da šteta ne bude sprečena.

 

Potpredsednik LSV

Aleksandar Jovanović

Prethodni tekstOdata počast velikom borcu za interese Vojvodine
Sledeći tekstUstavni sud izazvao zbrku sa mandatima