Krivci za upropaštavanje gradskih preduzeća u prethodne dve godine će odgovarati

td_324x160

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada će insistirati na tome da novoimenovani direktori javnih i javnokomunalnih preduzeća jasno predoče u kakvom su stanju zatekli ta preduzeća, koliko je zaposlenih i po kom osnovu u protekle dve godine, te da li će zahtevati utvrđivanje odgovornosti zbog loših rezultata svojih prethodnika.

Ako budu odbili da to učine, LSV će istrajavati u tom zahtevu dokle god ne budu poznate činjenice o stanju u koje su ta preduzeća dovedena u protekle dve godine.

Jer, neko mora da odgovara za upropaštavanje gradskih preduzeća i nabijanje dugova.

LSV pozdravlja odluku direktora PU „Radosno detinjstvo“ koji je dan nakon naše kritike podneo ostavku na tu funkciju, ali očekujemo da se podnese detaljan izveštaj o njegovom učinku i raspravlja o njegovim rezultatima.

Kakvo je stanje zatečeno u JP „Urbanizam“ gde je na 100 postojećih radnika zaposleno još 35 rođaka i stranačkih poslušnika 3D? Kakvo je stanje zatečeno u JKP „Lisje“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Stan“? Kakvo je stanje zatečeno u JGSP „Novi Sad“?, Ako su ti direktori dobro radili, zašto su „rekonstruisani“? Ako nisu – zašto ne odgovaraju? I kako su onda neki od njih dobili da rukovode drugim gradskim preduzećima?

Onako kako je predstavljen, rebalans gradskog budžeta bi mogao da ulije nadu da će nešto u gradu konačno biti zakrpljeno, popravljeno ili podšišano. Ipak, iskustvo u prethodne dve godine nas uverava u suprotno.

Pre deset dana zamenik gradonačelnika i funkcioner stranke koja je dve godine u vlasti je primetio da je „stanje u gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima neodrživo“ i da se „broj zaposlenih mora smanjiti, a usluge moraju biti jeftinije“.

Zato što su radili upravo suprotno i zato što će, nakon odlaska svih tih koji su u prilici da doslovno uništavaju komunalni sistem grada jer dodaju većinu ovoj gradskoj vlasti, on biti potpuno devastiran, moraće se dogoditi dve stvari:

1. LSV će tražiti podršku građana za poteze koji se moraju preduzeti da bi se stanje popravilo.

2. Oni će da odgovaraju.

 

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstSubvencije nisu za investicije, već za plate
Sledeći tekstSada je vreme i za novu policijsku stanicu u Novom Sadu