Kule u centru Novog Sada će pogoršati situaciju s parkingom

td_324x160

Sve izvesnija gradnja stambeno-poslovne kule od 13 spratova u ulici Narodnih heroja, preko puta Glavne pošte u Novom Sadu, pored polemike o ruženju starog gradskog jezgra pokreće i pitanje nedostajućeg parking prostora u samom centru Novog Sada i, posledično, mogućnost izazivanja saobraćajnog haosa u tom delu grada.

Da je želela i umela gradska vlast je problem parkinga u centru Novog Sada mogla rešiti prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike, izgradnjom podzemne garaže za koju postoji i idejno rešenje.

Umesto toga, najavljuje postavljanje montažne garaže između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Ne treba ponavljati da je reč o jednoj od retkih zelenih gradskih površina, koja bi na taj način bila nepovratno izgubljena, kao ni da se iza tog predloga zapravo krije politikantski pokušaj sukoba s pokrajinskom administracijom, budući da su navedeni muzeji u njenoj nadležnosti.

Predlog Stručnog saveta za saobraćaj i puteve Gradskog odbora LSV Novi Sad jeste da se obavezno zaustavi projekat izgradnje kula u centru grada, važan samo za političku elitu na vlasti, i da grad sa JP “Parking servis“ najzad krene u izgradnju javnih garaža u centru grada kako bi građanima i gostima Novog Sada jednom za svagda olakšala pristup atraktivnim lokacijama u centru grada.

 

Stručni savet za saobraćaj i puteve

Gradskog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstKravić: Gasna mreža je imovina građana Novog Sada
Sledeći tekstGradski odbor SNS zloupotrebio đake za političku promociju