Liga je protiv ovog Ustava bila i kad je donet

aleksandra jerkov

Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je juče za „Kurir“ da se Liga zalaže za promenu Ustava Srbije i predočila:
– Smetaju nam blanko ostavke, položaj Vojvodine, nedefinisane nadležnosti regiona, zatim to što je Srbija država srpskog naroda, što se isključivo koristi ćirilično pismo. Preambula o Kosovu nije važna, jer nije pravno obavezujuća. Nije bitno da li će ostati u dokumentu – rekla je Jerkova. Ona je danas i u izjavi za „Večernje novosti“ podsetila kako je Liga socijaldemokrata Vojvodine bojkotovala Ustav još prilikom njegovog izglasavanja.

Pored toga, u izjavi listu „Danas“, odgovarajući na pitanje kako komentariše  izjavu Milana Krkobabića da bi PUPS mogao u koaliciju i sa SNS, Aleksandra Jerkov je rekla da je pravo svake političke stranke je da sama bira koalicionog partnera.
– Što se tiče Lige, Srpska napredna stranka za nas nije prihvatljiv koalicioni izbor. PUPS je i do sada menjao razne koalicione partnere, ali nisam sigurna da njihovi birači vide naprednjake kao nekog ko bi više odgovarao njihovim interesima. U svakom slučaju, to je njihova stvar – zaključila je Jerkova.

Prethodni tekstDan za članove
Sledeći tekstLiga socijaldemokrata Vojvodine: Dodela godišnjih nagrada