Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

1jovanovic20120120

Gostujući sinoć u emisiji Sučeljavanje na RTV-u potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ocenio je da je Liga na proteklim izborima ostvarila istorijski rezultat, a kao primer naveo je Novi Sad gde je LSV na lokalnim izborima osvojila skoro duplo više odborničkih mesta nego na prethodnim.

– To je rezultat vrlo principijelnih stavova koje mi kao stranka imamo. Za razliku od mnogih mi nismo menjali programe, ideje, svoje ciljeve i prosto nismo se kockali sa takvim stvarima, jer se svaka stranka bazira na ideološkim vrednostima. Kada to izgubi, onda nema ni stranke – naveo je Jovanović. On je napomenuo da je za Ligu sada važno da se postave principi buduće vlasti kako će ona funkcionisati i kako će grad biti sređen u budućnosti.

Jovanović je rekao i da će Liga o formiranju lokalne vlasti u Novom Sadu svakako razgovarati sa Demokratskom strankom.

– Mi ćemo početi pregovore početkom sledeće nedelje – rekao je Jovanović. On je naveo i da LSV želi da formira većinu sa tradicionalnim partnerima iz DS, ali da će za to trebati još jedan broj odbornika.

– To će najverovatnije biti SPS i jedan odbornik iz SVM. Tu će biti većina, odnosno dovoljan broj odbornika da oformi većinu – rekao je Jovanović i dodao da će Liga insistirati na tome da ima mesto prvog čoveka grada, odnosno gradonačelnika. On je rekao i da je sigurno da Liga neće ići u bilo kakvo formiranje vlasti sa Srpskom naprednom strankom.

Na pitanje da li je bilo kupovine glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu Jovanović je odgovorio da će to utvrditi istražni organi. On je naveo i da je kao predsednik Skupštine grada Novog Sada o tome razgovarao sa vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevanom Krstićem.

– Prosto sam želeo da se informišem, da vidim o čemu se tu radi, da li oni imaju neka saznanja, s obzirom da je u medijima bilo vesti o tome da su određena lica privedena od strane policije. Kasnije sam čuo da su bile istražne radnje pokrenute i koliko je meni poznato, to se na tome neće zaustaviti – rekao je Jovanović. Pored Jovanovića u emisiji su gostovali Živko Makarić iz Demokratske stranke, Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke i Bela Kurina iz Romske demokratske stranke.

Prethodni tekstKonstitutivna sednica u zakonskom roku
Sledeći tekstLiga treba da ima gradonačelnika Novog Sada