Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

1ajerkov20120520

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, izjavila je za Radio 021 da je Liga spremna za pregovore o formiranju gradske vlasti, ali da ne zna zašto demokrate još ne pozivaju na razgovore.

– Novi Sad će verovatno biti predmet nekog šireg dogovora na republičkom i pokrajinskom nivou, s obzirom na to da se radi o glavnom gradu Vojvodine, ali to ne znači da mi ne možemo da sednemo i da se dogovorimo o načinu na koji želimo da funkcioniše naš grad u budućnosti. Mi smo spremni sve i da pregovori budu danas – kaže Jerkova. Ona smatra da na osnovu broja glasova koje je LSV osvojila u Novom Sadu, Ligi pripada mesto gradonačelnika, ali da pitanje ko će biti na toj funkciji, ostaje otvoreno.

– Pitanje je šta znači insistirati na tome. Ako je pitanje da li ćemo dovesti u pitanje dogovor oko formiranja vlasti i ostaviti mogućnost da vlast formira Srpska napredna stranka u gradu, zbog toga da bi neko bio gradonačelnik, onda ne. Nećemo se tako neodgovorno ponašati, ali svakako mislimo da Liga socijaldemokrata Vojvodine treba da ima gradonačelnika – kaže Aleksandra Jerkov koja je o istoj temi govorila i za Dnevnik. I današnji Blic piše da LSV ne odustaje od mesta gradonačelnika Novog Sada, te da je, očekujući poziv za razgovore, pripremila predlog s kojim ide pred Demokratsku stranku.

– Imamo pravo da tražimo gradonačelničko mesto, a nemamo nameru da se odreknemo dosadašnjih pozicija. Na demokratama je da u skladu sa ostvarenim rezultatom smanje udeo u vlasti i ponude mesta socijalistima koji su tražili „Čistoću“, Spens i „Tržnicu“ – zaključila je Jerkova.

Prethodni tekstLiga ne menja svoj program, ideje i ciljeve
Sledeći tekstOčišćena deponija na Podbari