Ligaši uredili dečije igralište na Limanu

liman3

Ligaši iz MO Liman III na čelu sa predsednikom MO Draganom Matovićem danas su organizovali radnu akciju čišćenja i uređivanja dečijeg igrališta iza Podgoričke ulice.

Draganu Matoviću, Nikoli Jockovu, Damiru Mujanoviću i Ljilji Doroški, vrednim Ligašima sa Limana III, u višesatnoj akciji uređivanja igrališta pridružili su se i predsednik GO LSV Aleksandar Kravić, Gojko Vujnović ispred IO GrO LSV Novi Sad, ali i nekolicina građana koji su sa oduševljenjem reagovali na ideju da se igralište iza Podgoričke ulice konačno uredi i očisti, kako bi deca ponovo mogla da ga koriste za igru i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

– Akcija je organizovana na inicijativu članova MO Liman III koji žive u ovom kvartu. Igralište je predugo ruinirano i umesto da se na njemu igraju deca, zbog nebrige nadležnih, ono je postalo mesto za šetanje kućnih ljubimaca za kojima malo ko počisti, ali i mesto na kom se u toku noći okupljaju grupe koje ispijaju alkoholna pića i potom sve ostave neočišćeno i zapušteno – rekao je predsednik MO Liman III Dragan Matović.

Ligaši podržani komšijama iz kvarta počistili su smeće i lišće sa igrališta, a potom osvežili i obojili ljuljaške, klackalice i tobogan u nadi da će se na ovom, do danas zapuštenom igralištu, ponovo okupljati deca sa svojim roditeljima. Prema rečima Dragana Matovića, roditelji već neko vreme nisu dozvoljavali deci da se igraju na ovom mestu jer su se plašili da bi deca mogla da se inficiraju zbog smeća kojeg je zaista bilo u velikoj količini.

Matović je rekao i da grad nije dao dozvolu za zauzeće javne površine kako bi se ova akcija izvršila, te su Ligaši uz pomoć komšija uzeli stvar u svoje ruke.

– Ovakve akcije nisu pitanje samo LSV već svih građana Novog Sada. LSV je i ranije organizovala akcije ovog tipa čija je suština da se uredi prostor u kojem živimo i u vremenima kada nema novca. Skromno ali vredno radimo danas, jer Liman je naša kuća – rekao je predsednik GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

Prethodni tekstAkcija obeležavanja Međunarodnog dana Dunava
Sledeći tekstSa Policijskom upravom za Vojvodinu Novi Sad ne bi bio tri i po godine bez načelnika policije