Limanska pijaca dobila sistem za rashlađivanje

limansa pijaca

Na Limanskoj pijaci danas je pušten u rad sistem za rashlađivanje, pomoću kojeg će se ovaj prostor hladiti tokom letnjih dana.

Sistem za rashlađivanje radi pomoću vodene pare i ventilatora, a u rad ga je pustio predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, poručivši da grad mora da pruži dobre i kvalitetne komunalne usluge.

– Limanska pijaca jedna je od najprometnijih pijaca u gradu, kroz koju svakodnevno prođe nekoliko hiljada ljudi. Naša je obaveza da učinimo sve kako bi im pružili dobre i kvalitetne komunalne usluge, a siguran sam da će sistem za rashlađivanje to omogućiti – izjavio je Jovanović.

On je dodao da se zamerka na rad Limanske pijace odnosila na visoke temperature unutar prostora.

– Rashladnim sistemom temperatura može da se snizi između pet i sedam stepeni, što će odgovarati svima koji ovde dolaze, a to su kako kupci, tako i ljudi koji prodaju robu. Sistemom za rashlađivanje svi oni imaće bolje uslove za boravak na pijaci – kazao je Jovanović.

Direktor JKP „Tržnica“ Dušan Bajić utvrdio je da je ovakav sistem jedinstven u Srbiji.

– Izvođač radova garantuje da će temperatura na pijaci biti niža i do sedam stepeni, a verujem da će subjektivan osećaj biti i bolji – rekao je Bajić.

On je objasnio da bi isti sistem trebalo da se uvede i na Futoškoj pijaci, precizirajući da bi se to moglo desiti već tokom leta.

– Rashladni sistem ne traži krovnu konstrukciju, već se može razvlačiti i po tezgama. Sistem koristi vodu iz sopstvenog bunara, tako da nemamo troškove vode, a ne oduzimamo ni vodu za pijacu – dodao je Bajić.

Sistem za rashlađivanje Limanske pijace radi pomoću vodene pare i ventilatora, a investicija iznosi 2,5 miliona dinara.

Prethodni tekstNovom Sadu dati nadležnost nad policijom
Sledeći tekstKoncert u Limanskom parku