LSV će analizirati čitavu situaciju

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše izjavu predsednika SNS Aleksandra Vučića o najširoj mogućoj koaliciji u Vojvodini i ocene pojedinih analitičara koji tu vide mesto za Ligu socijaldemokrata Vojvodine, šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku Robert Kolar izjavio je danas za N1 da Liga o tome nema zvaničan stav.

– Kao što znate, ni izborni procesi nisu do kraja svuda okončani. Drugo, iskustvo iz 2012. godine nas uči, bar kada je SNS u pitanju, da su oni zagovornici vertikalnog pravljenja koalicija. To znači da, onako kako se pravi na republičkom, da se slično prenosi i na druge nivoe. Šta će se dešavati po pitanju i republičkih i izbora i sastava skupštine i vlade će se znati, koliko se ja razumem, tek tamo negde krajem maja – početkom juna. Tako da, do tog trenutka nema nikakvih mogućnosti ozbiljnijih razgovora za pokrajinu. A što se tiče toga što on misli da je dobro praviti široku koaliciju, ja sam se naslušao do sada različitih mišljenja Aleksandra Vučića, nekih loših, nekih manje loših, nekih i dobrih, ali je to i dalje samo njegovo mišljenje – rekao je Kolar.

Upitan da li bi LSV imala lični interes da bude u koaliciji sa SNS, da li bi bila otvorena za pregovore za dobro građana Vojvodine, Kolar je rekao da je prerano govoriti u tome i da stranački organi LSV tek treba da analiziraju celu situaciju.

– Mi tek treba da izanaliziramo celu situaciju ali što se mene lično tiče – teško – dodao je on.

(BILSV, 05.05.2016)