LSV druga na listi

potpisi_600

Koalicija „Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak“ danas je u 14.45 časova, druga po redu Pokrajinskoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za poslanike u Skupštini AP Vojvodine koji se biraju po proporcionalnom izbornom sistemu, sa 8087 potpisa podrške birača.

Koaliciju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i stranka Zajedno za Vojvodinu, a nosilac izborne liste je lider LSV Nenad Čanak.

Listu su predali funkcioner i funkcionerke LSV Branislav Bogaroški, Maja Sedlarević i Aleksandra Jerkov.

Jerkov je ukazala da je ovo saziv Skupštine AP Vojvodine koji će odrediti ulogu i položaj Vojvodine u Srbiji, jer pitanja autonomije Vojvodine, finansiranja njenih nadležnosti i kvaliteta života njenih građana konačno dolaze na dnevni red.

– Upravo zbog toga, u narednom sazivu Skupštine AP Vojvodine mora biti više poslanika spremnih da beskompromisno zastupaju interese građana. Ligaši su pokazali da rade, da ne ćute i da su im jedine gazde građani i građanke Vojvodine – zaključila je Jerkova.

Takođe, pomenuta  koalicija juče je druga po redu predala listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu. Koaliciju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove, a nosilac izborne liste je lider LSV Nenad Čanak.

Prva na listi je mr Aleksandra Jerkov, funkcionerka i narodna poslanica LSV koja je ujedno i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada.

– Očekujem da Novi Sad vode oni koji su ga vodili i u ovom mandatu, ali sa novom energijom, snagom i puno, puno hrabrije – poručila je Jerkova.

Ona je navela i da je prvi zadatak buduće gradonačelnice ili gradonačelnika privlačenje investicija, jer je otvaranje novih radnih mesta jedini ključ koji će omogućiti kvalitetniji život Novosađana u svim oblastima. potpisi20120317

Prethodni tekstAutonomija je snaga
Sledeći tekstPIK prihvatila izbornu listu LSV