LSV na pokrajinske i izbore u Novom Sadu ide samostalno

NOVI SAD – Šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku i potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Robert Kolar izjavio je danas da će Liga na pokrajinske i lokalne izbore u Novom Sadu izaći samostalno, a da postoji mogućnost da na republičke izbore izađe u koaliciji sa LDP-om i SDS-om. Konačna odluka o tome, kako je kazao, trebalo bi da bude doneta na večerašnjoj sednici Glavnog odbora stranke.
– Predsedništvo LSV-a je donelo preporuku i tražilo podršku članstva da na pokrajinske izbore idemo samostalno i upravo je večeras sednica Glavnog odbora na kojoj će se o tome odlučivati, ali koliko ja poznajem Ligu socijaldemokrata Vojvodine to će biti samostalan izlazak na pokrajinske izbore, a gotovo sam siguran da ćemo i na lokalne izbore u Novom Sadu izaći samostalno. Ta odluka će biti doneta sutra na sednici Gradskog odbora LSV – rekao je Kolar za Tanjug.
Govoreći o koaliciji na republičkom nivou on je rekao da LSV nije imala nikakav raniji dogovor o koaliciji sa LDP i SDS, već da su sa tim strankama vođeni razgovori koji su i dalje otvoreni i, kako je naglasio, nisu završeni.
– U razgovorima LDP-a i SDS-a sa Demokratskom strankom nismo učestvovali i to nije naša stvar. Svakako da smo pratili šta se dešava, a da li ćemo započete razgovore o koliciji nastavljati ili ne znaće se posle večerašnje sednice Glavnog odbora – rekao je Kolar.
On je apostrofirao da je regularnost izbornog procesa važna, podsetivši da je LSV u poslednje četiri godine stalno skretala pažnju javnosti na neregularnosti koje su se dešavale u pogledu kupovine glasova, pa se Liga obratila i policiji od koje je, po Kolarovim rečima, dobijen odgovor da će sa svim onim na šta policija ima pravo, ovi izbori biti ozbiljno kontrolisani.
(BILSV, 02.03.2016)
Prethodni tekstFajgelj mora da odgovara
Sledeći tekstGlavni odbor LSV zabranio koalicije sa SNS, SPS, JS, SRS, DSS