LSV napustila skupštinsku sednicu o bezbednosti Novog Sada

Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke napustile su današnju sednicu Skupštine grada Novog Sada zakazanu na njihov zahtev, pošto su zbog nekonstruktivnog odnosa skupštinske većine prema važnoj temi kakva je bezbednost građanki i građana Novog Sada, povukli Predlog zaključka povodom stanja bezbednosti u Gradu Novom Sadu.

Da li se Dačić sveti Novom Sadu zbog izbornog rezultata?

Predsednica odborničke grupe LSV u Skupštini Novog Sada Zlata Peričin pred napuštanje sednice rekla je da je užasnuta atmosferom na sednici i načinom na koji su se pojedini predstavnici vladajuće većine, zamenik predsednika Skupštine, ali i Savet za javni red, mir i bezbednost Skupštine Grada poneli prema zahtevu LSV i DS. Ona je istakla da je razočarana izjavom zamenika predsednika Skupštine grada koji je rekao da je „dobra volja predsednika Skupštine što je tema stanja bezbednosti u Novom Sadu stavljena na dnevni red.“ Peričin je potom istakla i da ne razume zbog čega je Savet za javni red i mir predložio amandmane na Predlog zaključka, ukoliko je bezbedonosno stanje Novog Sada poboljšano, kako se navodi u drugom amandmanu koji je Savet predložio.

Odbornici LSV u Skupštini Novog Sada u više navrata su na današnjoj sednici podsetili da Novi Sad još uvek nema načelnika policijske uprave, iako je u martu ove godinu obećano da će se to realizovati u narednih nekoliko dana. Odbornik Nikola Lekić kazao je da je neophodno da se Novom Sadu obezbedi minimum još stotinu policajaca, mada bi prema evropskim standardima Novi Sad morao imati između 350 i 400 policajaca. A odbornik Nenad Vezmar upitao je da li se predsednik SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić neobezbeđivanjem načelnika policijske uprave, a nezadovoljan poslednjim izbornim rezultatom u ovom gradu, sveti građankama i građanima Novog Sada.

Novom Sadu makar vratiti status bezbednog grada

Aludirajući na priču o Velikom Bratu i Farmi koju je započeo odbornik Miroslav Parović iz Treće Srbije, te na ukupan način na koji su se vladajuća većina i Savet za javni red mir i bezbednost poneli prema ovoj temi, Zlata Peričin je zaključila svoje izlaganje rečima da je šokirana današnjim ponašanjem odbornika vladajuće koalicije, od kojih se najpre trebalo očekivati da temu bezbednosti Novog Sada stave na dnevni red, što oni ranije nisu učinili.

– Preambiciozno je očekivati da će Novi Sad vratiti ugled najbezbednijeg grada u regionu kakav je uživao nekada, ali mu treba makar vratiti status bezbednog grada – rekla je Peričin.

Prethodni tekstNajavljena reorganizacija gradskih preduzeća podseća na slučaj ATP Vojvodine
Sledeći tekstVladajuća većina u Novom Sadu ispolitizovala i temu bezbednosti