LSV ne podržava vlast SNS u Novom Sadu

LSV-content

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov odbacila je optužbu gradskog odbora Demokratske stranke da je LSV dozvolila odbornicima SPO-a da se odmetnu i time omogućila naprednjacima da sruše vlast demokrata, a da se za „paprenu cenu toga treba raspitati na blagajni u Lipovom gaju“.

Ona je u izjavi za Informer rekla da je LSV četiri prethodne godine isticala loš rad Igora Pavličića, ali da ne podržavaju ni vlast naprednjaka.

– Igor Pavličić je čovek sa kojim se ne može postići nikakav dogovor i to nema veze sa odnosom LSV prema DS. Ne bismo uradili ništa da pomognemo SNS da dođe na vlast, ali nemamo ni pravo da veštački zadržavamo bilo koga da pređe kod njih, ukoliko to želi – rekla je Jerkov.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je za Kurir da su optužbe DS-a „izmišljotine i podmetanja onih koji bi da za propast lokalne vlasti optuže sve druge, osim sebe“. A potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović izjavio je za RTV da vlast koja je sačinjena od mnoštva stranaka ne može da bude u interesu građana. On je istakao da te stranke imaju potpuno različite interese, od kojih mnoge nemaju ni jasan stav, neke od njih ni ne priznaju, a neke ni ne vole Novi Sad.

Prethodni tekstIgor Pavličić odgovoran za raspad koalicije
Sledeći tekstSkupštinska većina se ne pravi na parkingu