LSV neće dozvoliti da se zataška napad na antifašističku kolonu

Novi Sad, 29. avgust 2017. – Republika Srbija je podnela strašne i herojske žrtve u borbi protiv fašizma i ima sva prava da bude ponosna na svoj antifašizam i Narodnooslobodilačku borbu. Isto tako, ima i jasnu obavezu da čuva uspomenu na njih i oštro kazni sve one koji bi hteli da to promene.

LSV

Otuda je nejasno kako je moguće da Republika Srbija, deset godina nije u stanju da kazni neonanaciste koji su napali antifašističku kolonu u Novom Sadu 7. oktobra 2007.

Bez namere da na bilo koji način utiče na rad pravosuđa, Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može a da ne primeti da skoro decenijsko izbegavanje pravde šalje poruku da napad na antifašiste može proći i prolazi nekažnjeno.

Uvereni smo da je upravo ta činjenica u znatnoj meri umanjila efekat zabrane rada Nacionalnog stroja od strane Ustavnog suda i omogućila da njihova obeležja i ideje nastavi takozvani Nacionalni srpski front.

Neonacistički pozdravi i napad na antifašističku kolonu i to na Keju žrtava racije gde su fašisti i nacisti bacali naše građane pod led, bio je i ostao zločin koji neće biti ni zaboravljen niti ublažen vremenom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će biti strpljiva. I neće dozvoliti da se on zataška.

mr Maja Sedlarević
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Prethodni tekstNulta tolerancija za desne ekstremiste
Sledeći tekstHitno pronaći ekstremiste koji su uništili tablu NDNV