Odbornička grupa LSV pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada.

Branka Bežanov je u nedelju, 10. marta 2019. godine, prisustvovala i učestvovala u obeležavanju godišnjice hapšenja četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata Dragoljuba Mihailovića u Draževini, pored Višegrada, grada u Bosni i Hercegovini u kojem su četnici i u Drugom svetskom ratu i tokom devedesetih godina počinili neke od najkrvavijih i najmonstruoznijih zločina. Pojavljivanje bilo kog državnog ili lokalnog funkcionera/funkcionerke iz Srbije na manifestacijama koje glorifikuju masovne ratne zločine u Višegradu tokom 1943. i 1992. u najmanju ruku je moralno neprihvatljivo i moralo bi da izazove široku društvenu osudu i političke konsekvence bez kompromisa.
Zadatak i obaveza svakog odbornika i svake odbornice Skupštine grada jeste da čuva i svojim postupcima ne narušava ugled Novog Sada.
Tim povodom, inicijativa je jutros upućena predsednicima i predsednicama svih odborničkih grupa u Skupštini grada Novog Sada.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Novog Sada